>Mjuka upp kroppen

Imorse blev det sova istället för träning igen, men det tänkte jag ta igen nu på kvällen. Promenerade hem från jobbet i solen och kände hur varmt och skönt det var ute. Efter lite pepp och fix hemma var jag sen redo för att ge mig ut på en liten löptur!

Skorna ville ut och rastas

Jag med!

Jag hade inte några stora planer för kvällens runda, utan tänkte bara ge mig ut och springa, lyssna på musik, mjuka upp kroppen igen och finna träningsglädjen! Min rumpa/höft gjorde sig till känna redan när jag hade promenerat hem, men satte på lite liniment där innan löpningen så det skulle mjukas upp.

Startade nere på kungsholmsstrand och joggade lugnt mot stadshuset. I början kändes det ovnaligt piggt, men efter några minuter sa benen ifrån och kändes tunga och sega. Men det var bara att tuffa vidare, tempo spelade ingen roll ikväll, det var bara att springa och njuta! Tog det väldigt lugnt där jag sprang längs med vattnet. Var lite hostig fortfarande, inte förkyld, men lite rethosta. Men att jogga och hålla kroppen igång kan ju knappast göra det värre.

Förbi stadshuset, sen bort längs med norrmälarstrand till rålis. Kryssade mellan alla som gick längs med promenadvägen. Men försökte att inte stressa och bara låta det ta tid att passera. Väl borta i rålis sprang jag två varv på 1km-slingan där. Det var fullt med folk i parken, alla ville vara ute och njuta av kvällssolen!

Sen tillbaka samma väg som jag kom. Men borta vid stadshuset blev jag omsprungen av en kille som bara sprang lite fortare än jag. Direkt hakade jag på. Perfekt att ha en rygg att följa! Så jag ökade farten litegrann och knatade förbi alla broarna på väg hemåt. Saktade sen in lite sista biten hem så jag fick en nerjogg.

Löpning
Totalt: 9.5 km
Tid: 51:53 min
Tempo: 5:27
Puls (medel/max): 154/179 bpm

Benen kändes bättre och bättre under passets gång, och så även höften/rumpan som blev uppvärmd. Hemma inne på gården la jag mig på gräset och tittade på himlen och molnen ett litet tag. Bara njöt av att ha tränat och att må bra! Gjorde sen en del core/mag-övningar, vilket jag är i stort behov av! Jag tror att höftproblemet härstammar från svaga coremuskler. Så det blev situps: 3 set med 4×20, och sen en del plankan. Avslutade sen med en välbehövlig stretch av ben/rumpa. Jag är lite dålig på att stretcha annars, får ta och lägga tid på det också, det lönar sig!

>15 jul: Kvällslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *