Runda: Smålänningen

Idag var det dags för första cykelrundan i Laholm Motions 6-dagars, för mig, men på schemat var det dag 2. Vi var uppe strax efter kl.06 hemma hos tanten där vi bor (typ bed & breakfast) och åt frukost och gjorde oss iordning. Jag bor med några trevliga HCK-are här som jag känner sen Laholmsläger/Mallisresan. Precis när vi var redo att cykla bort till start/målområdet för M6 så började det ösregna. Så vi cyklade dit i regn och var sen genomblöta men mer regn skulle det ju sen bli under dagen.

När starten gick kl.08.00 regnade det fortfarande. Ett hundratal cyklister körde gemensamt efter en följebil ut ur laholm. Sen var det bara att följa skyltarna som satt i korsningarna för att hitta rätt på dagens drygt 14-mila runda.

Jag hann bara köra drygt 10min på väg ut ur laholm innan jag upptäckte växelproblem (läs i inlägget hata-cykloteket nedan). Jag kunde inte växla med framväxeln alls utan kunde bara köra med mellanklingan, alltså 9st växlar, och inte några tunga sådana. Stannade då vid en servicebil som stod och hjälpte en kille med kedjeproblem. Stannade i ca 15 min där, väntade in hjälp och fick sen det kollat lite, men det kunde inte lösas så bra där och då, så jag fick köra med en klinga, och istället öva på att öka kadensen idag.

Under min ofrivilliga paus hade alla passerat, så när jag sen körde på var alla framför mig. Det var faktiskt rätt så bra, för jag hade ju planerat att köra själv, och fick nu “jaga” ifatt folk.

Jag körde på bra, det regnade en del så tog det lite lugnt ändå. Killen som också stannat vid servicebilen kom sen ifatt mig la sig bakom på rull och gick även sen fram och drog lite, så då tänkte jag det kunde väl vara kul med lite sällskap (bara jag fick dra mkt!). Jag drog rätt mkt och vi låg väl en del minuter i taget och körde på i bra fart. Vi växelkörde sista biten (ca 1-2mil) fram till första depån (som fanns vid knappt 5mil). Stannade ca 5-10min där, och körde sen på, helt själv fr.om nu.

Jag fick ju som sagt öva på att ha högre kadens, med nu få växlar, och inga tunga alls. Det var rätt drygt i nerförsbackar när jag fått upp bra fart och sen inte kunde trampa på. Det var rätt så fint väder där sen, det var sol ett tag, och varmt. Vägarna vi cyklade på var helt underbara! Så skönt att slippa runt-runt-looparna på Färingsö, och nu kunna köra på fina 50/70-vägar som slingrade sig fram i skog och på slätten.

Jag stannade vid de nästkommande depåerna (2 st) sen max 5min, innan jag körde vidare. Efter 10-11mil öppnade sig himlen och det verkligen öste ner och blåste en del. Då såg jag inte mycket, men körde på ändå, finns inte så mkt annat att göra! ;)

Jag drack och åt bra idag, totalt:
1 powerbar, 2 powergels,1 flaska cola och 1 flaska powerade. Vatten samt 1 bulle/depå i depåerna (3st). Det blev nog rätt lagom, för jag hade energi och kraft, och huvudet var med. Det var riktigt roligt att cykla idag!

Det gick lite långsammare i störtskuren, just att det blåste, regnade och att sikten var dålig, men sen fick jag upp farten lite igen. Jag körde en spurt sista 2 milen hem från sista depån. Kom i mål och var lite trött i benen, men rygg/rumpa kändes bra hela vägen!

Cykling
Totalt: 148 km
Tid: 05:04:24 min
Hastighet: 29.2km/h
Puls (medel/max): 132/163 bpm

Kändes bra idag, riktigt roligt och formen finns nog där ändå! =)

20 jul: Cykling i Laholm (M6), dag 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *