Sydhalland runt

Idag var det sista dagen på Laholms Motins 6-dagars, och idag var det “bara” ett kort lopp på drygt 90km. Det var även ett enskilt lopp, Sydhalland Runt som andra cyklister kunde komma och köra, bara det. Vad jag hört från de erfarna M6-cyklisterna (HCK-arna jag bodde med) så var det tradition att alla som kör M6 försöker köra loppet med inga stopp och så snabbt som möjligt, gärna under 3timmar. Depåerna fanns där, men helst inga stopp där alltså.

Men när jag vaknade imorse var jag otroligt trött och seg som vanligt, om inte värre. Mina ben kändes trötta redan när jag höll på att vakna och jag låg och funderade på om man kunde hitta på en giltig ursäkt att inte köra alls idag. Kanske skulle vara dumt att köra på, lite vila kanske inte är fel?, tänk om jag skulle få så ont i baken som igår osv. Men efter frukosten så tänkte jag att jag fick väl köra på känsla och bestämma upplägget allt eftersom, om jag skulle köra på, eller mer ta det lugnare.

Och jag är glad att jag tog mig till starten och bestämde mig för att inte lyssna på latmasken inom mig. För dagens lopp var otroligt kul!!


Idag fanns ingen tid för sightseeingbilder under turen,
men här är innan starten

De andra två klubbkompisarna från SCT,
jag körde dock med Hisingentröjan idag

Jag snackade lite med några snabbare cyklister innan starten, och hörde hur man skulle göra för att hitta en bra klunga att köra med, en som kör lite snabbare än en själv så att man får kämpa lite, men ändå får grymt bra fart. Så jag försökte mig på en ny taktik idag, fick inse att alla kör på som dårar i början och det gäller att hänga med om man vill hitta en lagom snabb klunga. Tydligen så saktas det ner lite sen efter några kilometer och då bildas klungorna automatiskt.

Så jag körde på som tusan i början och hittade sen en klunga att joina. Den var väldigt stor i början men sen droppade folk av och låg man då bakom dem fick man kämpa som tusan själv ifatt gruppen, för jag ville absolut inte tappa dem. Körde på riktigt hårt i början och hängde med klungan!

När vi sen var en klunga på runt 10-12 pers så körde vi belgisk kedja som snurrade hela tiden och det fungerade riktigt bra. Men efter ca 25km kom backen som man hört skulle splittra klungorna. Vi var längs med hallandsåsen och backen var rätt lång men inte superbrant, men ändå jobbig. Jag tänkte direkt “Fan nu kommer jag tappa klungan!” men trampade på vad jag kunde efter de andra. Men så kom en man i klungan (som jag kände igen efter veckan, då han kört servicebilen någon dag) och puttade lite på mig upp i backen. Det var bara det där lilla puttet som gjorde att jag kämpade på uppför. Vi kom upp och sen körde han framför mig och drog oss fram till klungan igen efter ett tag. Vi passerade också här första depån och han frågade om jag ville stanna. Nej, det ville jag inte, jag ville med klungan! =)

Så sen var vi 8 pers i vår klunga, och fortsatte att köra på bra i vår belgiska kedja. Det var även en del backar här, både upp och ner och långa nerförsbackar på smala och buckliga småvägar. Det gällde att se upp! Men inte mes-köra ner i backarna, för då skulle klungan varit long gone!

Sista timman sen kände jag att jag var lite tröttare, och var rädd för att tappa klungan igen. Så då la jag mig bakom kedjan och bara låg på rull i klungan och försökte hänga med. På slutet körde vi om fler som sen hakade på vår klunga och vi blev större.

Sen passerade vi depå nr 2 där vi bara körde förbi, nu var det bara drygt 2 mil kvar. Och sista biten var ut på stora fält där det blåste ordentlig motvind. Här blev vi en lång kedja av cyklister, alla låg och försökte få lä från vinden. Men det gällde att trampa på så man inte tappade och fick köra helt själv!

Hade sen krafter kvar i slutet och fick kämpa och tryckte på och följde klungan in i mål! Kom i mål precis under 3timmar: 2.57! Det blev alltså inga stopp alls idag, körde med en grymt bra klunga, fick upp pulsen och hade hyfsat starka ben med tanke på att det var dag 5 av cykling! Intaget idag blev: 1 flaska cola, 1 flaska vatten, 2 gels.

Cykling
Totalt: 91.6 km
Tid: 02:57:22 min
Hastighet: 31.0km/h
Puls (medel/max): 136/165 bpm

Det var riktigt rolig körning, jag känner mig stark i benen ändå, även om de var lite trötta imorse!

24 jul: Cykling i Laholm (M6), dag 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *