Vila och kort träning

Idag var det dags för förberedelse och sista fixande innan Kalmar. Egentligen var planen att jag skulle dra till Öland för uppladdning igår, men då jag måste lämna in cykeln på dubbelkoll på service så åker vi inte dit förrän imorgon. En extradag i stan alltså.

Så jag var förbi på CykelCity där jag lyckligtvis fått till en akuttid för att få service på cykeln och kolla upp ALLT så att den verkligen är i topptrim. CykelCity är en riktigt bra cykelaffär med bra verkstad och dem litar jag på. De får rätta till de problem som skapades på Cykloteket, där jag aldrig mer sätter min fot. Så nu är cykeln inlämnad på service och ska hämtas upp imorgon.

För att sen utnyttja min extradag i stan åkte jag efter lunch bort till Karin, min massör/kiropraktor. Jag hade fått en snabbtid hos henne bara för att fixa till ryggen lite snabbt. Hon snabbknäckte/justerade mina ryggkotor, varav 2 som hade fastnat lite. Så nu fick jag mer rörlighet i ryggen och lite snabbt tryckt på de stela musklerna på rumpan. Vi uppdaterade också varann på läget inför lördag (vi kör ju båda i Kalmar), och formen och sömnen och laddningen. Snart är det dags!


Lite sötsugen? Lördagens picknick!

Efter slappande i eftermiddag funderade jag ett tag på om det skulle bli nån träning idag. Men ikväll efter att jag sett simningen och Sarah Sjöström imponerande ta VM-guld (och nytt WR) i 100m fjäril, så blev jag taggad till att ge mig ut och springa. Jag hade också laddat ner lite ny musik till Ipoden som jag lyssnade på medans jag bytte om. Sen var det bara att ge sig ut!

Jag sprang lugnt och på känsla där jag började längs karlbergskanalen. Jag lyssnade på musik och sprang på. Rundan blev längs med karlbergskanalen, förbi stadshuset, norrmälarstrand till rålis. Framme vid rålis vände jag och tog samma väg tillbaka. Det gick väl helt ok att springa, men jag var rätt så mätt i magen sen jag ätit innan, så det kändes lite jobbigt. Men det kanske är bra träning inför helgen, då magen kommer kännas full av alla gel och snickers man kommer ha tryckt i sig på cykeln! Jag fortsatte springa iaf och det kändes bättre och bättre. Pulsen var rätt hög idag, men benen kändes rätt ok att springa på. Blev inte supersnabbt pass, men skönt att komma ut och röra på sig!

Löpning
Totalt: 7.4 km
Tid: 39:01 min
Tempo: 5:17
Puls (medel/max): 161/175 bpm

Efter löpningen la jag mig sen på gräset inne på gården och körde mitt mag/core-program med situps: 3 set med 4×20, och sen plankan några gånger. Avslutade sen med en stretch av ben och rumpa.

Blev en rätt bra dag, ofrivilligt i stan men rätt effektiv ändå!

27 jul: Förberedelse och kvällslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *