Promenerande och cyklande

Dagen har varit en alldeles utmärkt “vilodag” här på Öland. Jag och Sara sov länge imorse och käkade sen god brunch innan vi gick ut på äventyr. Det blev en massa promenerande idag i solen. Vi gick från Borgholm (lite omväg) bort till Köpingsvik och kom fram till stranden, den långa sandstranden. Solen sken, det var massor med folk och nu skulle det solas och badas. Men det blev snarare en lite blåsig och molnig dag och en riktigt jobbig invasion av nyckelpigor! Vi hade hört talas om att de invaderat i Danmark, men att de fanns på Öland också i dessa flockar visste vi inte.

Så efter att ha suttit på stranden ett tag tog vi vårt pick o pack och promenerade tillbaka till Borgholm, denna gången raka vägen (verkligen rak!) på cykelvägen tillbaka. Totalt blev det 9km promenerande idag.

Hemma sen igen blev det fika och slappande innan det sen började ösregna. Men jag ville gärna ut och testa cykeln en sväng idag. Så när det värsta regnet lagt sig, var jag redo för en kort tur! Hade kollat ut en bra loop här i området som var 30km, skulle nog bli lagom.

Jag fick mamma i bilen som ledbil/följebil hela rundan runt, så jag visste vart jag skulle köra! Det blev några km på den trafikerade vägen bort till Köpingsvik, men sen vek vi av in på mindre trafikerade, lugna 50/70-vägar. Det regnade en del men det störde inte så mkt, var mest lite svårt att se ut ur de immiga glasögonen. Men jag cyklade på och kände på cykeln, växlade mycket upp och ner och bromsade och testade, och den kändes bra! Benen kändes också otroligt bra, tänk vad lite vila kan göra! Jag cyklade lugnt och tänkte hela tiden på att hålla igen och inte trycka på så att benen skulle bli ens en aning trötta. Trampade på lätta växlar och rullade runt min runda på 3mil. Kändes riktigt bra, det ska bli kul att cykla på lördag!

Cykling
Totalt: 29.2 km
Tid: 57:52 min
Hastighet: 30.3km/h
Puls (medel/max): 138/154 bpm

Sara har sen gett sig av tillbaka till Halmstad, det var jättekul att ha henne här! Sköna lugna semesterdagar här på Öland. Ikväll fixade jag sen lite mer med förberedelserna inför lördagen, energi och dricka och packa ner allt som ska med till Kalmar. Snart, snart, snart!!

30 jul: Laddar på Öland, del 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *