>Härda ut, snart blir det lättare?

Efter att ha suttit still en hel dag på jobbet var jag trött i huvudet, men väldigt alert och pigg i kroppen. Eller ja, efter att ha promenerat hem från jobbet fick jag sen förhandla med mig själv om jag skulle ut och springa eller inte. Men jag visste att jag ville, jag skulle bara lura på mig kläderna och få ut mig ur lghten.

Väl nere vid karlbergskanalen “vaknade” jag liksom till ur min dvala och när jag började springa så kände jag bara “yes, jag tog mig ut, nu är jag ju här!“. Jag orkade inte riktigt bestämma hur långt och var jag skulle springa, men att det skulle bli något runt kungsholmen var rätt självklart. Jag ska springa och springa där tills jag älskar rundan och inser att kungsholmen duger för löpning. Lite, lite variation går ju att få.

Jag satte av mot stadshuset till och jag sprang där och lyssnade på min musik. Jag sprang på och det kändes lika tungt som igår, men jag tänkte att det var iaf träning, och benen vänjer väl sig snart. Jag tuffade på där i min fart, och det var skönt att springa i regnet. Efter åskan och störtskurarna innan, duggade det mest nu, och det var tomt på folk och bara massa löpare ute som vanligt. Är ju många lopp nu i sthlm framöver, och det märks på löparantalet!

Jag sprang på och det kändes fortfarande tungt, kom fram sen till rålis där jag tog svängen runt men fortsatte sen genom rålis bort mot kristineberg. Det var så otroligt tungt att springa idag, helt otroligt, jag tror inte jag har känt såhär förut, eller iaf inte på väldigt länge. Uscha. Men ju mer tiden gick, så lite bättre kändes det. Men benen var tunga.

Men jag sprang på och lyssnade på musiken och lät det vara tungt. Passerade Krillans IP och kände en lust att springa in där och lattja, men avstod och trampade på hemåt istället. När jag sen kom ner till karlbergskanalen igen var jag så trött på att vara trött, så då la jag in en spurt sista biten, kanske en halv km, och bara ökade upp farten lite och steget blev lite lättare. Det gick inte snabbt-snabbt, men iaf lite fortare än innan. Skönt att avsluta med lite fart ändå! Hoppas benen och kroppen kan vara som vanligt snart igen!

Löpning
Totalt: 7.7 km
Tid: 47:21 min
Tempo: 6:07
Puls (medel/max): 170/194(?) bpm

(Pulsen var ovanligt hög idag, snittpulsen. Vet inte alls om det stämmer eller om det är fel på pulsbandet. Så himla jobbigt kändes det inte konditionsmässigt).

>13 aug: Kvällslöpning i regnet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *