>Klubbmästerskap

Idag var det dags för första simpasset samt första cykelpasset sen Kalmar. Ja jag snackar alltså om triathlontävlingen i olympisk distans: Sundbyholmstriaden. Sista deltävlingen i svenska cupen iår, men också tävlingen där klubben (SCT) har klubbmästerskap. Klubbmästarna (dam/herr) vinner fritt medlemsskap nästa år, men också ett extra medlemsskap lottas ut bland de som tar sig imål. Så jag tänkte, varför inte köra ett kul triathlon? Träffa alla trevliga triathleter och få till ett bra träningspass, även om Kalmar fortfarande kändes i benen.

Eftersom vi hade KM på tävlingen var vi ju många från SCT på plats, roligt! Vi var där i god tid innan starten, så hann förbereda och fixa med allt innan tävlingen. Och kolla in barnen trirace med glassgubben, där barn kanske 3-4 år och uppåt simmade, cyklade och sprang!

Själv var jag inte supertaggad för tävlingen, kände ingen så nervositet eller ladd. För jag visste ju inte hur kroppen skulle kännas, så jag visste inte vad jag kunde förvänta mig. Men målet var att köra på, ha roligt och ta mig imål! Minglade runt lite innan starten och hann väl värma upp några minuter i vattnet innan start.

Simningen var på en tvåvarvsbana med varvning på land, totalt 1500m. Jag startade långt bak och simmade på i min egen takt. Var lite trångt i början och folk som envisades med att simma snett på/framför en även om bojen var rakt fram! ;) Det var lite svårt att se bojarna, men man fick ta en del i taget, och följa rätt personer för att köra kortaste vägen. Kändes som att många simmade lite extra långt. Simningen gick långsamt men ok. Det var lugnare runt en andra varvet då de flesta låg före.

Sen upp till växlingen och det var nu jag insåg att jag ska inte ha nummerlappsbältet under våtdräkten, detta som jag bestämt att testa för första gången idag. För när jag drog av våtdräkten ramlade bältet av och det hade typ gått av i snöret, så jag fick fippla och knyta om det för att ha det runt midjan. En erfarenhet rikare! Sen ut på cykelingen och nu var det bara att köra!

Cyklingen (40km) var 4 varv på en out-and-back bana på 5km ut. En rolig bana eftersom man då mötte medtävlande hela tiden, eller blev passerad av dem ;) Man hade helt enkelt lite koll på läget där ute på cyklingen. Jag körde på så gott jag kunde, men kände rätt fort att jag var otroligt seg i benen, de var tunga och jag fick mjölksyrakänningar direkt. På banan var det motvind ut och sen bättre medvind inåt! Jag körde på och hade min GF305:a på cykeln med inställ genomsnittsfart och ville ligga över 30 i snitt. Och varven gick och benen kändes faktiskt bättre och bättre för varje varv!

Sista varvet såg jag Helena från klubben som jag nu kommit ifatt, och passerade henne och hejade. Men hela sista varvet blev sen en trigger för oss, för hon passerade mig, och senare kom jag ifatt osv. Vi körde på som tokar där på slutet! hehe. Enligt garmin snittade jag sen 30.9km/h på cyklingen (men den angav 41km i sträcka) så det är jag nöjd med. Sista biten på cyklingen hade jag dock rätt ont i nacken, fick nån sorts “sendrags”-känsla i en muskel där. Hade legat i tempobågen men hade nog tittat lite för mkt uppåt, framåt på den smala vägen för att hålla koll på möte när vi körde.

Så kom vi in till växlingen, jag med Helena hack i häl. Bytte snabbt till löparskor och ropade till Helena att nu springer vi ihop, kom igen! Jag visste att benen skulle vara rätt så slut vid löpningen, och det var dem! Riktigt tunga ben från start, men vi sprang på bakom varandra och hjälptes åt att dra. Löpningen var också den 4 varv på en bana fram och tillbaka och lite upp och ner (2 fina korta branta backar på varje varv). Vi sprang på och peppade varandra och alla vi mötte som vi kände igen. Betade av varv efter varv och även här kändes det bättre allt eftersom tiden gick. Tappade sen Helena efter 2 varv och sprang på själv. Tuffade på där i min egna långsamma takt men jag tog mig iaf framåt. Och benen kändes ok så länge man joggade, när jag gick i backarna skrek vaderna. Aj.

Hittade sen en kille att springa med (som även läser bloggen förstod jag =) ), och vi höll sällskap sista varvet. Peppade och visste hur lite det var kvar nu. Sista biten mot mål ökade jag på lite sen och fick till en spurt sista biten. Gick i mål precis under 3timmar: 2.59:38 enligt min egen klocka! (officiell tid kommer så fort resultaten ligger uppe)

Det var riktigt roligt att köra idag! Även om jag inte alls var så pigg i kroppen så hade jag roligt! Jag är riktigt imponerad av alla andra Kalmar-triathleter som lyckades bra idag! Att kunna köra på så snabbt även efter en IM. Där var inte jag idag, men jag är nöjd med min insats. =)

>15 aug: Sundbyholmstriaden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *