>Vågor och solsken

I eftermiddag blev det simträning! Open Water simning i Källtorpssjön i Hellas med Sara J. Sara ska köra Stockholm Triathlon nästa helg och ville öva på simningen, och jag hängde gärna på som sällskap!

Att simma ute i sjö är så härligt. Att simma på i friskt vatten med solen i ansiktet. Och när man är flera, slipper man oftast de här små panikattackerna som kan komma då man börjar fundera allt för mycket på vad som finns under ytan.

Solen sken och det blåste fortfarande när vi kom till Hellasgården. Vi bytte om och mötte lite andra triathleter som nyss simmat och övat inför helgen. Vi ville simma minst 1500m och försöka simma i sträck så mkt som möjligt.

Vi hoppade i och simmade först runt en ö, som vi sen såg vi inte kunde komma runt, utan fick simma mitt igenom där den delade sig, sen bort till bryggan på andra sidan. Sen fortsatte vi längs med förbi en liten ö, och bort mot en annan ö, och en tredje ö, som visade sig inte vara en ö utan en buske på land. =) Så vi vände och simmade längs med stranden tillbaka till bryggan.

Vi simmade på bra, lugnt och jämnt och fick kämpa lite mot vågor från olika håll, eftersom det blåste så. Men det är ju bra övning! Det blev även några små korta pauser där vi bestämde exakt var vi skulle osv. Sara hade med sin GPS i simmössan, så vi fick ihop 1800m simning, på ca 44 min totalt, inkl pauserna.

Riktigt skönt pass var det! Så kul att simma, och att simma på och få tänka på tekniken, rytmen och andningen. Skönt söndagspass!

>16 aug (forts): Simning i sjö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *