>Kul löpning!

Ikväll hade jag bestämt löparträningsdejt med bästaste Ellinor! Jag promenerade hem från jobbet och lyckades byta om på 5 min (t.om till färgkoordinerade kläder: skor, keps, tröja och klocka matchade, vilket ju är väldigt viktigt. :P Snyggare är snabbare! hehe) och sprang sen bort till St.Eriksbron där vi bestämt träff. Sist vi sprang ihop var i somras (innan Sala), när jag varit lite krasslig och förkyld och skulle mota bort förkylningen. Nu mådde jag så mkt bättre!

Då jag sprungit mest runt kungsholmen på sistone var jag glad när Ellinor föreslog en helt annan rutt idag: till och från + runda i Hagaparken! Hagaparken, där är jag rätt ofta, men då på lunchpromenad varje dag på jobbet. Nu skulle vi springa, och jag skulle se lite annat än kungsholmen, yes!

Vi sprang iväg och höll nåt sorts snacketempo men ändå lite högre än vanligt, iaf de senaste passen. Vi hade mycket att prata om och ta igen sen sist, innan semestern. Roligt och inspirerande att höra om planer, framsteg, diskutera träning och tävling och mål! Vi sprang samma väg som jag brukar gå till jobbet varje dag, och fick kryssa lite mellan folk på trottoaren, men det gick bra.

Rätt snart var vi framme i Hagaparken. Jag bara hängde på och vi sprang där i skogen och längs med vattnet på stigar och fina vägar. Det var vi och alla andra löpare i parken, annars var det lugnt och skönt!

Vi sprang på i skönt tempo och snackade massor. Jag kollade inte alls på tempot utan lät benen bestämma idag. Och vet ni vad? Benen kändes helt ok idag! Så skönt att slippa känna mig så tung och seg, som att jag nästan skulle snubbla på mina egna fötter för att jag inte orkar lyfta dem tillräckligt. Men idag var det mer riktig löpning kändes det som! Superskönt!

Vi sprang en skön runda runt där i Hagaparken och sen tog vi samma väg hemåt genom stan. Blev en jättetrevlig tur ikväll! Så kul med sällskap, och skönt att kroppen börjar kännas lite bättre! Spänsten är tillbaka, pulsen är lägre och tempot lite högre. På gång alltså!

Löpning
Totalt: 9.7 km
Tid: 57:58 min
Tempo: 5:59
Puls (medel/max): 133/176 bpm

Oj, men nu är ju klockan redan mycket! Blir snart spikmatta + sängen för imorgon ska jag upp och morgonträna!

>17 aug (forts): Löpning i Hagaparken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *