>Äntligen lite fart!

Äntligen fredag! Och med så mkt jobbande i veckan gick jag hem lite tidigare idag (på em). Hann med att träffa Sara för en supersnabb fika och inhandlande av keps (tips: kolla in våra bloggar imorgon!) Kul att ses igen och det fick mig verkligen på bättre humör! Var rätt trött och småirriterad efter jobbdagen.

Sara skulle sen på AW, så jag drog vidare hemåt för storstädning och fix i lghten. Senare fick jag besök av träningskompis: Niklas, gbg-triathet som jag känner sen Mallis. Vi hade bestämt löpardejt med efterföljande middag à la Karin (gissa vad vi åt?).

Blev mycket träningssnack innan vi så småningom kom ut för en löptur. Då Niklas har problem med hälsenorna ville han helst inte springa så långt eller fort. Men jag fick bestämma träningspass. Jag kom då att tänka på intervallpasset jag missade igår, det är ju rätt bra och springa, om jag nu håller mig på en och samma plats och Niklas kunde stretcha, löpskolsträna och barfotalöpa eller vad som nu passade hälsenorna.

Så vi tog och joggade längs med karlbergskanalen bort via stadshuset till rålis, en uppvärmningssträcka på knappt 4km. Det gick i lugnt snacketempo och vi hade mycket att snacka om! Jag hade nu också berättat om mina 8x1000m intervaller som skulle avverkas. Nu var det bara att genomföra och beta av var och en, det var ju lite självvalt! (jag kunde hållt tyst ;) )

Så väl framme i rålis blev det intervallträning för mig på slingan runt rålis (som är ca 1050m lång enligt min GF305). Det var 8x1000m i ca 5:00-fart med 1min ståvila som stod på schemat. 8st intervaller är många, men det gällde att inte fundera så mycket på det utan bara fokusera och springa varje så bra som möjligt!

Jag satte av runt parken och första intervallen kändes helt ok. Tempot var ju inte superhögt, men det var första snabbare passet efter Kalmar, och syftet var ju att känna efter hur benen kändes. Konditionsmässigt kändes det ok, ansträngande: ja, men inte superjobbigt. Vid varje ståvila hade nu Niklas kommit bort till bänken som var min start/målplats och jag fick lite snack och pepp mellan varje intervall.

Och jag sprang och sprang, betade av varje intervall, och höll räkningen genom att visualisera siffran framför mig, ungefär såsom det ser ut i “fem myror är fler än fyra elefanter“. Tre, tre, tre…..(stor 3a hoppar fram). Intervallerna kändes ju tyngre och tyngre, naturligtvis. Tempot skönk lite och det kändes jobbigt, särskilt i den lilla, lilla backen i rålis, där gick det långsamt! Men sista intervallen skulle jag köra snabbt tyckte Niklas, så då fick jag iaf försöka! Och shit vad pulsen gick upp, det var ansträngande!

Men jag fixade alla intervaller till slut, alla 8, även om det mitt i kändes som att jag ville banga och säga “jag kanske bara ska köra 4?“. Men det sa jag bara i mitt eget huvud, och sen genomförde jag ju alla ändå. =)

Sen blev det lugnt hemjogg snabbaste vägen hem, bara knappt 1km. Lugnt och skönt och med en bra känsla i kroppen, nöjd över att ha fixat ett intervallpass! Det var tydligen väldigt längesen sist, innan gbgvarvet i våras! Men nu blir det mer intervaller, det är superbra träning. Ja löpning i allmänhet är ju grym träning, bra för viktnedgång och bra för konditionen!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 3.8 km: lugn jogg: tempo: 5:57
– 8x1000m med 1:00 ståvila:
(Distans ca 1050m),
Pace:
1. 04:53
2. 04:58
3. 05:01
4. 05:02
5. 05:05
6. 05:02
7. 05:06
8. 04:54
Nedjogg ca 1.0km, tempo: 7:21
Tid: 1h 25min, 13.0km
Puls under intervallerna (medel/max): 166/181 bpm

Sen blev det dusch och käk, maten blev såklart gott kött med tomatsallad (tomat, spenat och avokado) samt sås på fetaost och turkyoghurt. Min absoluta favorit =) Det var riktigt trevligt med fredagsnöje träning + middag och träningssnack i mängder, samt lite kollandes på friidrotts-VM. Nu är jag mig själv igen, och ser fram emot en bra och rolig träningshelg!

>21 aug: Intervaller i Rålis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *