>En dag “på andra sidan”

Var uppe kl.05 imorse och mötte partyprissar på väg hem mot sitt när jag begav mig ner mot grand hotel för att möta upp funktionärsgänget vid kl.06. En tom och öde stad som bara väntade på en häftig triathlon genom city!

Jag har ju själv inte tävlat eller tränat idag men trött blev jag ändå i rygg och ben! Att man kan bli så trött av att bara stå, blåsa i en visselpipa frenetiskt hela dagen, hålla undan folk som vill kasta sig över vägen, samt bära kravallstaket. Puh!

Jag stod i backen innan korsningen nere vid Grand Hotel och varnade för att det kom cyklister ner mot korsningen. Vid elitklasserna var det lugnt och flöt på bra och stan hade inte riktgt vaknat än. Men senare mot lunchtid var det mer kaotiskt med cyklister i strid ström och folk nere vid korsningen som kastade sig ut i banan och som bokstavligt talat fick dras/fångas in.

Men riktigt kul att tävlingen blev så lyckad! Stort deltagarantal, snabba tider i både junior/senior-eliten, många som kämpade på och verkade trivas på cykeln! (Jag såg ju bara cyklingen hela dagen) Kul att triathlon växer som sport, och tänk att triathlon fick tid i media idag, både i svt och tv4! Konstigt, hade de ingen fotboll att visa idag?

Grattis till alla som genomförde Stockholm Triathlon idag! Jag försökte heja och peppa då det fanns tid, annars fick jag koncentrera mig på att hålla banan ren från bilister, mopeder, cyklister (icke tävlande som ville cykla mot trafiken) samt promenerande turister.

När jag sen kom hem vid 14-tiden var jag rätt slut. Blev att käka lunch och sen somnade jag. Och sov till kvällen. Så tyvärr blev det ingen egen träning för mig idag, och därmed är utmaningen att följa träningsplaneringen körd. Oh well, får ta igen träningen andra dagar i veckan!

Känns bra ändå att jag ställde upp och gav lite tillbaka till sporten. Nu uppskattar man verkligen alla som ställer upp som funktionärer på alla möjliga triathlontävlingar i Sverige. Tack för att ni gör tävlingarna möjliga!

>Funktionär på Sthlm Triathlon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *