>Långpass solo

Var fortfarande supertrött imorse så jag orkade inte med någon morgonpromenad. Men till ikväll hade jag planen klar: Löpning 20km (nivå 2-3). Skulle springa själv med min ipod och låta benen gå av sig själv, men var jag skulle få ihop mina 20km hade jag fortfarande inte riktigt bestämt.

På väg promenerandes hem från jobb mötte jag Ellinor ute på promenad för att återställa sina ben efter hård terrängträning i helgen. Hennes ben var inte redo för att sällskapa mig i 20km idag, men på onsdag ska vi ses och springa ihop! Men jag fick superbra tips av Ellinor, var jag kunde springa nånstans. En tanke som slagit mig var ju annars att springa till och från rålis och beta av 13-14 varv där i parken, men det var nog en sista-utväg-lösning =) Nu fick jag tipset istället att springa kungsholmen och södermalm, som då skulle bli lagom sträcka. Perfekt!

Så när jag kom hem bytte jag om snabbt och tog med ipod och vätskebälte ut för mitt lilla löpäventyr. Jag var lite seg i början, och kände väl egentligen inte sådär jättemycket för 2 timmars löpning, men nu skulle jag fokusera och genomföra med bra resultat, så det var bara att börja! Jag sprang längs med karlbergskanalen bort via stadshuset och norrmälarstrand till rålis. Vid rålis tog jag västerbron över till söder, och sen sprang jag ner i tanto för att springa södermalm runt, längs med vattnet. Kul att se något nytt för en gångs skull!

Benen var sega i början, mest kände jag mig stel i vaderna, vilket jag aldrig brukar göra. Det kanske var från all tid ståendes still igår? Men jag sprang på och det tog nog en 20-30min innan jag var riktigt inne i löpningen, och det började flyta på. Jag kollade inte på klockan för tempot, utan bara på tiden för att se hur långt jag hade kvar (räknade med drygt 2 timmars löpning).

Sprang runt söder och det var många löpare ute. Det var riktigt fint nere vid vattnet, var så rofyllt att se båtarna i solnedgången. Jag sprang på och passerade eriksdalsbadet, och sen sprang jag längs med vattnet bort så långt man kunde komma innan man avvek upp och kom bort till finlandsfärjorna.

Här började det kännas lite segt igen, inte alls i benen men bara i huvudet. Men jag sa till mig själv att genomföra det jag planerat, och passerade slussen och fortsatte bort mot västerbron igen. Sen över bron och tog sen samma väg hemåt som jag kommit till rålis, runt kungsholmen. Från södermälarstrand och hemåt spelades samma låt om och om igen, hittade en remix av eruovisionsvinnarlåten och den var utan text och bara bra drag, så den fick duga som soundtrack hela vägen hem.

Benen kändes väldigt bra för att vara långpass, jag trodde det skulle bli riktigt tungt på slutet. Men jag bara pinnade på, och sista kilometrarna kunde jag t.om öka, och det var riktigt skönt! Det började bli mörkt nu, jag hade varit ute ett bra tag, och nu ville jag hem! Så det var bara att låta benen gå och musiken peppade mig och snart var jag tillbaka där jag startat.

Blev riktigt nöjd med dagens pass. Benen kändes bra, och jag är nöjd med att jag höll mig på så gott humör, även om långpass själv kanske inte hör till det roligaste. Men jag genomförde, och fick jobba på pannbenet!

Löpning
Totalt: 20.9 km
Tid: 2:05:34 min
Tempo: 6:01
Puls (medel/max): 152/181 bpm
Pace:
Pace:
1.06:04
2.05:56
3.05:43
4.05:54
5.06:31
6.06:28
7.06:32
8.05:48
9.06:02
10.06:07
11.06:10
12.06:02
13.06:40
14.06:08
15.05:49
16.06:35
17.06:19
18.06:13
19.05:54
20.05:31
880m: 05:08

>24 aug: Löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *