>Tungt, tungt!

Med 35km i benen sedan måndags kväll, var det kanske inte konstigt att benen var lite smått tunga idag. Jag mötte upp med Ellinor vid St.Eriksbron för vårt planerade intervallpass! Det var 8x1000m med 1:00 ståvila som stod på schemat. Skönt och kul att jag fick sällskap och hare!

Vi joggade en lugn uppvärmningsjogg bort till Stadion, i snacketempo. Jag kände redan då att benen var lite spända, särskilt vaderna, men annars kändes det rätt bra! Skönt att komma ut på löpning igen, och släppa all stress som byggts upp under dagen. Men jag var inte superglad för intervallerna, men tänkte väl mer att dem ska genomföras och betas av och att det är grymt bra träning. Även de tunga passen ger styrka, särskilt mental styrka. Och sen kan man ju inte alltid springa på pigga ben, det ska vara lite tufft ibland ;)

När vi väl var framme på Stadion var det dags att sätta igång, ingen löpskolning eller stegringslopp här inte, det orkade jag inte med! Jag hade önskat ca 4:50-fart av tempohållaren Ellinor, som skötte jobbet superbra! Men jag varnade att det kunde bli lite lugnare tempo i början, hoppades jag iaf.

Ellinor satte av längs med banan och jag sprang strax bakom och fokuserade på att hänga med. I början kändes det lugnt, men redan efter några intervaller började den tunga känslan i benen komma tidigare och tidigare för varje intervall. 2,5 varv runt banan och sen 1 minuts ståvila i total fokus och bara postiva tankar och ord tillåtna. Att jag fick skoskav på hälen av ena skon efter bara 3 intervaller försökte jag att inte tänka på. Det var bara att härda ut. Betade av intervallerna, en efter en. Tänkte bara här och nu och max en intervall framåt, inte 3 av 8, utan 3, 3, 3 snart 4.

Så höll vi på och sen bara sådär så var det över! Fick en dipp där på intervall nr 6 men kom igen på slutet och genomförde sista snabbast! Ellinor peppade på bra hela tiden och tack vare henne fick jag till så fina och hyfsat jämna intervaller. Men jag var rätt trött på slutet.

Sen blev det en superlugn jogg hem från Stadion. Jag hade lite ont i hälen, men det kändes mest när jag stannade, så att fortsätta jogga hem var enda rätta att göra. Benen kändes som telefonnstolpar och bestämde absolut tempot själva, i backen upp mot odenplan gick det inte fort! hehe. Men hem kom vi! Och jag är grymt nöjd med att jag genomförde passet! Tack Ellinor för bra draghjälp!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 3.9 km: lugn jogg: tempo: 5:29
– 8x1000m med 1:00 ståvila:
Pace:
1. 04:55
2. 04:54
3. 04:50
4. 04:54
5. 04:53
6. 05:00
7. 04:56
8. 04:51
Nedjogg ca 3.9km, tempo: 6:11
Tid: 1h 25min, 15.8km
Puls under intervallerna (medel/max): 154/174 bpm

Sådär, då har jag löparboostat med 52km på 2 dygn! Nu blir det löpvila i 2 dagar innan mer löpning står på schemat! Ska bli spännande att känna hur pigga ben känns!

>26 aug: Intervaller på Stadion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *