>Bra flyt

Ikväll har jag tränat! Och inte vilken träning som helst, utan simmat! Helt otroligt, men jag är riktigt glad över att jag fick till simningen idag. Igår försökte jag. Jo jag försökte verkligen, jag var på väg dit, men jag var så trött igår att mitt undermedvetna tvingade på mig på t-banan på andra hållet, alltså hemåt. Så igår blev det en välbehövlig vilodag.

Men idag var jag iaf lite piggare, och tog mig hela vägen till eriksdalsbadet. På väg dit trodde jag nästan det var stängt, för det var fullt med festande ungdomar och någon sorts festival på området. Men badet var öppet, och jag kunde smita in där för lite träning!

Utebadet är alltså stängt nu för säsongen, och inne finns det för tillfället bara en bassäng, då den andra renoveras. Så 50m bassängen var öppen, men uppdelad istället på tvären, så det blev 25m banor. 5 banor var över till oss motionärssimmare, och jag valde den där det verkade vara minst folk med ungefär liknande fart som jag. Fick dela banan med 3-4 andra.

Men det fick gå, jag började simma, och under uppvärmningen bestämde jag passet. Kom att tänka på de pass jag fått som förslag av simtränare M, så jag valde ett sådant. Körde följande:

Uppv. ca 3-400m.

Sen 2×50 medel fart.

Huvudserie: 40x25m start 40sek. Hårt. (Körde på ca 25-30sek).

Sist avbad ca 2-300m, både f och rygg.

Totalt ca 1800m, 46 min.

Att ha ett pass att följa och koncentrera sig på kändes riktigt bra. Det gjorde att det fanns ett mål och syfte med passet, och jag körde på så gott jag kunde. Höll koll på antalet 25:or med min klocka, som räknade “laps”. Så det var bara att trycka på knappen var 40e sekund, när jag simmade iväg.

Det var riktigt skönt att simma idag! Skönt att vara i vattnet, och skönt att träna med lite andra muskler än löparbenen. Lite smått jobbigt att dela banan med så många bara, men det gick förvånansvärt bra ändå.

Klar med passet, tog jag en snabb dusch och åkte sen hem, och klockan var inte så mycket ändå. Skönt att hinna med träning, och matlagning och tvätta alla träningskläderna. Nu är jag laddad, för i helgen blir det mer svett och träningsglädje!

>28 aug: Simning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *