>Kortare, lite snabbare

Efter att ha vilat och slappat under dagen var det sen dags för dagens andra löppass nu ikväll. Nu var det Löpning 10km (nivå 3) på schemat. Nu blev det alltså en standardrunda för mig, där jag kände mig hemma, samt sällskap iform av ipoden.

Tog mig ut vid 18.30, det var svalt ute och inte så fullt med folk på promenadvägen runt kungsholmen. Startade rundan nere vid karlbergskanalen som vanligt och började springa mot stadshuset till. Benen var sega och tunga i början. Första 1-2km gick långsamt och lite segt, men kanske inte så konstigt när benen redan jobbat idag.

Men jag sprang på och lyssnade på bra musik och försökte komma igång. Benen började kännas bättre så jag kunde öka lite. Och när jag passerade vägen borta vid stadshuset såg jag en löpare som precis innan passerat mig och sprungit snabbare. Jag bestämde mig för att jaga ifatt och om! Så det gjorde jag, och plötsligt hade jag ökat farten en del. Det kändes fortfarande bra så det var bara att fortsätta i lite högre tempo än lugna joggen i början.

Kom fram till rålis och tog sen 2 varv på 1km-slingan där, samt ett kortare varv. Hade bra rytm och flyt i löpningen, det var bara att springa på. Sen tog jag samma väg tillbaka igen. Och allra sista biten blev lite mer ökning igen, detta händer varje gång jag springer där, men det är ju vägen hem och jag räknar broarna tills jag är framme.

Sprang ifatt och om några löpare på vägen tillbaka och det är lika overkligt varje gång. Jag ser löpare, tycker att “de springer ju i bra fart, sådär snabb är ju inte jag“, och sen kommer jag ifatt, och “hmm, jo ok jag måste ju springa snabbare annars skulle jag inte komma ifatt“. Men huvudet har inte riktigt fattat att jag springer lika snabbt som de eller snabbare. Knäppt.

Spurtade lite på slutet iaf, och stoppade klockan vid båtbryggan, nästan där jag startade, och den visade på drygt 10km. Mission accomplished! Det var ju riktigt kul att springa en gång till idag, benen var med så fort de vaknat till lite igen =)

Löpning
Totalt: 10.1 km
Tid: 53:54 min
Tempo: 5:20
Puls (medel/max): pulsklockan konstig första 15min, sen ca 155-165 i snitt
Pace:
1.06:16
2.05:58
3.05:08
4.05:15
5.05:21
6.05:29
7.05:13
8.05:13
9.05:04
10.04:46

>29 aug (forts): Löpning (igen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *