>Mellanlångt löppass

Den här veckans sömnutmaning är ju verkligen lätt, iaf under helgen! Inatt sov jag 10 timmar, så skönt! Vaknade på fm och åt frukost och väntade sen några timmar till att jag skulle starta dagens löppass. På schemat idag var Löpning 15km (nivå 3) varav sista 2km (nivå 4).

Idag sprang jag på motsatt håll vid karlbergskanalen, sprang bort mot pampas, längs med vattnet mot solna till. Jag hade bestämt att springa där fram och tillbaka till att jag fick ihop de 13 lugnare km på passet. Det blev att jag vände vid norrenergi första varvet och sprang tillbaka till pampas där jag vände igen. Ut en vända till och sprang nu så långt jag kunde komma längs med vattnet innan jag vände tillbaka.

Benen kändes allra först helt ok, men bara efter några minuter kände jag mig lite stel i vaderna. Men det släppte sen efter ett tag det med, det är bara att springa på och få igång musklerna igen. Jag sprang på rätt lugnt och skönt idag, och lyssnade på musik. Borta vid norrenergi var det några rejäla backar, som jag då fick passera en del gånger, därav det ojämna tempot. Det blåste också lite vid vattnet, och det kände man ju bara på ena hållet då, annars var det ju skönt med lite vind i ryggen =)

Jag lyckades med min vändplanering precis få till det så att jag hade 13km avverkade när jag var tillbaka på kungsholmen igen. Nu var det bara att öka på intensiteten och springa de sista 2km på ansträngningsnivå 4.

Dessa blev längs med karlbergskanalen, först på väg hemåt, sen passera “hemma” och fortsätta en bit bort mot St.Eriksbron. När jag sen vände kände jag motvinden, och det var rätt segt att öka. Farten ökade inte så jättemycket, men jag hade en högre puls på de sista km iaf, så jag försökte att ta i! Det var lite segt, men det kanske berodde på sträckan också, att jag fick springa lite fram och tillbaka. Jobbigt mentalt att springa förbi “målet”. Men jag sprang där fram och tillbaka iaf, tills jag fick ihop 15km!

Passet avklarat och jag är nöjd med min insats! Benen kan inte vara superpigga varje pass, och det kan kännas motigt i motvinden, men det är bra träning ändå! Schyssta ben jag har som ställer upp!

Löpning
Totalt: 15.1 km
Tid: 1:25:50 min
Tempo: 5:42
Puls (medel/max): 150/191(fel, från första minutrarna)bpm
Pace:
(Nivå 3)
1.06:00
2.05:43
3.05:39
4.06:01
5.05:45
6.05:28
7.05:30
8.06:05
9.05:38
10.05:58
11.05:57
12.05:37
13.06:07
(pulssnitt ca 150bpm)
(Nivå 4)
14.05:07
15.05:10
(pulssnitt: 160bpm)

>30 aug: Löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *