>Korta, snabba, på tunga ben

Ny veckan började med sovmorgon imorse (sov 8h, yey!) och sen löpträning (vad annars?) ikväll! På schemat för dagen var intervaller: 12x400m med 200m joggvila. Jag hade inte lyckats locka med mig någon hare den här gången så jag fick öva på att springa intervallpass själv idag. Och jag hade bestämt mig att det skulle fungera bra det med!

Så när jag kommit hem efter att ha promenerat hem från jobbet och handlat på vägen hem, och slappat lite hemma och laddat, DÅ kom jag iväg. Hade bestämt mig för att testa på Krillan (Kristinebergs IP) ikväll, kände att Stadion låg lite för långt bort (börjar jag bli lat?). Det var längesen jag sprang på Krillan, men då var banorna så slitna. Men nu har hela Krillan fixats till lite, och banorna var rätt ok ändå, inga håligheter och hyfsat jämna!

Jag joggade lugnt bort till Krillan som uppvärmning, vilket är knappt 2km. Ja jag har ju en löparbana nästan på bakgården alltså! När jag kom dit var det rätt tomt, bara några som sprang på slingan runt området där. Så var det bara att sätta igång alltså! Jag hade ipoden redo och klockan redo. Det var bara att springa på, och springa på känsla och känna hur hög och jämn fart jag kunde få till idag.

Satte igång, och sprang på. Det var alltså hög fart 1 varv och lugn, lugn jogg ½ varv, och så repeat 12ggr. Jag sprang så snabbt jag kunde just där och då, inte max men lite högre intensitet än vanligt. Men jag kände att det var inte konditionen som tog stopp idag, det var benen. Vet inte om 2km var för kort uppvärmning men jag fick nästan krampkänningar efter någon intervall. Fick ta det lugnt och springa så att benen ändå skulle vilja vara med. Vaderna var stela och baksida lår likaså. Men jag sprang på och räknade varven och var totalt fokuserad på att genomföra så bra som möjligt, med dagens form.

Under de sista intervallerna hade det börjat bli mörkt ute. Ja nu är det höst när det blir mörkt under träningspassen på kvällarna. Som tur var vänjde sig ögonen vid mörkret och jag såg banan och lyckades springa utan att ramla =)

Sen när jag fått ihop mina 12intervaller blev det hemjogg de knappt 2km hem. Men jag tog en lite annan väg, men mkt mer uppförsbackar. Hur tänkte jag där? Hmm vet inte, men hem kom jag iaf.

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 1.8 km: lugn jogg: tempo: 5:52
– 12x400m med 200m joggvila:
Utfall (tid):
1.01:49
2.01:50
3.01:49
4.01:53
5.01:51
6.01:52
7.01:53
8.01:52
9.01:53
10.01:55
11.02:01
12.01:54
Nedjogg ca 1.8km, tempo: 7:02
Tid: 1h 1min, 10.8km
Puls under intervallerna (medel/max): 149/169 bpm

Nu har jag sprungit så mkt de senaste dagarna så alla löparkläderna tagit slut (mest kepsar och sportBHs) så jag var tvungen att tvätta när jag kom hem. Och diska. Och laga mat. Och äta. Och ladda in träningen och blogga såklart.

Den här 8h sömnutmaningen är nog lite körd för min del. Särskilt när jag insåg att om man ska upp 05.30 måste jag gå och lägga mig kl.21.30. Typ den tiden jag stod i duschen idag alltså. Hmm. Oh well, jag ser utmaningen som en påminnelse att tänka på att lägga mig i tid och sova och få bra återhämtning, men att sova 8h/natt lyckas jag inte med, inte alla vardagar iaf!

>31 aug: Intervaller på Krillan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *