>Prioritera mera

Väldigt många människor offrar sin hälsa för att nå välgång, för att sedan spendera sin välgång på att försöka återfå sin hälsa.”

Har ni sett citatet ovan här på min blogg i marginalen? Jag tycker det är klokt, och jag tycker att det stämmer. Jag tänker inte vara en av de där människorna. Jag prioriterar hälsa framför välgång. En annan sak som jag prioriterar är ju min träning, och jag prioriterar den väldigt högt, för träningen (och hälsan) är väldigt viktig för mig, den är inte bara ett intresse utan mer en livsstil.

Jag trivs så bra i den livsstilen och mina egenskaper passar in på vad som behövs inom träningen, många av dem iaf. Såsom målmedvetenhet, envishet, inre styrka och mod. Sen att jag inte är bäst, snabbast eller någon elit, det spelar för mig mindre roll. Det kommer alltid finnas någon som är bättre, men det handlar om hur man ser på (och behandlar) sig själv och sin kropp. Jag gillar att utmana mig själv och göra det som jag känner för, inte vad någon annan förväntar sig att jag ska göra. Jag vill våga testa nya saker, och gå ifrån normen om vad man “bör” göra.


Doing what I love

Nej nu ska jag sluta svamla och komma fram till det jag skulle berätta. Nu är det ny månad, september och nu startar en ny period för mig. Jag har nämligen beslutat att prioritera träningen mer. Så från och med nu och för en period framåt kommer jag nu att jobba lite mindre och satsa på träningen ännu mer. Jag går ner i tid (och pengar) och kommer få mer tid att träna, 3 av 4 fredagar lediga/månad.

Jag är jätteglad för denna möjlighet och det känns så rätt, för mig! Det finns ju en maxgräns på hur mkt tid/intensitet träning man kan få på en vecka, när man samtidigt jobbar 40h eller mer. Nu kommer jag ha mer tid för träning, mer tid för kvalitet i träningen och mer tid för återhämtning! Och jag gör det inte för att jag är bäst, eller snabbast, utan för att det är vad jag vill göra, just nu.

Jag trivs bra på jobbet med arbetsuppgifter och kollegor, och där finns det att göra, alltid! Hade jag velat hade jag kunnat jobba övertid varje vecka. Men det är inte vad jag vill just nu. Jag vill ha balans i livet, och ha tid för träningen och jag vill må bra. Därför har jag gjort mitt val! Det handlar om att veta vad man vill, och se till att det händer. Vad drömmer du om?

Så imorgon blir första lediga extradagen, med mer tid för träning och vila!

>Jag har gjort ett val

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *