>Dagen bara försvann!

Så var första lediga fredagen till ända, och jag har hunnit med mycket, varit rätt effektiv men inte mastodonttränat precis. Men lite bra träning fick jag till!

Det började med att jag lyckades gå upp innan kl.06 och tog mig iväg till SATS Fridhemsplan för yoga. Yogaklassen var tyvärr inget vidare, jag gillade inte den alls. Det var SatsYoga och jag vet inte om det var själva klassen eller instruktören som jag inte trivdes med, men det var liksom så enkelt, inget flow, massa snack och förklaringar och ingen tid att verkligen köra på. Och när jag gick därifrån var jag liksom inte yoganöjd som jag brukar vara, att ryggen släppt och man känner sig i balans. Nej man hade liksom knappt börjat. Så nu har jag iaf bestämt att det blir inga mer SY-pass, det får bli Sats Yoga Fortsättningsklasserna istället, som jag iaf vet att jag brukar gilla.

Efter yogan hade jag gott om tid att duscha och fixa i omklädningsrummet när alla stressade iväg. Drack min frukostmix som jag fixat till hemma innan (typ frukosten körd i en mixer, lite förenklat). Sen var jag pigg och supereffektiv på förmiddagen: hann gå en kort sväng till tandhygienisten, gick förbi och handlade i mataffären utan trängsel, kom hem och diskade och städade upp hemma. Sen lagade jag mat (+matlådor) och käkade lunch och slappade sen en del för att ladda för löpningen som stod på schemat.

På em kom jag sen iväg, jag hade bestämt mig för att köra mitt planerade pass i Ursvik idag, dit jag tar mig rätt enkelt med t-banan. Passet på schemat var Löpning 2 x 7 km – samma varv (nivå 3 + nivå 4). Jag skulle alltså helst hitta en bra 7km slinga att springa två gånger på, och den skulle helst inte vara jättekuperad. Men jag har ju bara sprungit 15km extremen i Ursvik innan men hade för mig att de andra slingorna där inte skulle vara så kuperade. Så jag bestämde mig för att köra på nån 5km slinga där och förlänga lite och på så sätt få ihop 2 likadana 7km varv fast i olika intensitet.

Men väl framme och när jag satte igång att springa fick jag lära mig nåt nytt. Det finns visst det backar på de korta spåren med! Inte alls lika extrema som extremen, men de finns där! Jag började med att springa på den “lätta 5km” som var märkt gul/vit. Den var rätt så flack, men istället gick den ut på fält och ojämnt underlag samt i lera ibland. Jag sprang på i min lugna fart och kände att just där skulle jag nog inte kunna öka på sen. Tog mig runt hela 5km slingan, och hade rätt så tunga ben. Kanske var det sen idrottsmassagen igårkväll, då benen fick sig en omgång för de var otroligt stela och hårda. Jag sprang på men det kändes tungt, i benen då, inte konditionen.

Kom på när jag sprang att jag kanske borde testa den andra 5km slingan, den som är markerad gul, för där är det elljusspår och går då på en mer hårdpackad grus/jordväg. Kanske lättare att köra på i andra delen där? Så när jag sprungit 5km fortsatte jag sen 1km på gula slingan och vände sen och sprang tillbaka. Just denna km var den backigaste på hela den slingan, puh! Så den gula slingan hade bättre väg, men var desto backigare.

Efter första delen avklarad tog jag sen en 2-3min paus för att ladda om för att springa på en omgång till i högre intensitet (på den gula slingan). Jag kände mig laddad och på g, men när jag sen började springa kändes det väl bra i ca 1 min, sen blev benen sega igen. Men det var bara att springa på, jag tänkte bara 7km (inte totalt 14) och det var ju inte så mkt, nu skulle jag ju se en ny slinga och rekognisera lite!

Försökte att öka lite, och tänkte hela tiden “snabbare, kör på hårdare” där jag sprang. Men backarna sög musten ur benen och det gick låååångsamt uppför. När det väl var nerför lät jag bara benen gå. Kom sen runt och varvade och hade sen bara den där jäkliga kilometern att ta, en gång på varje håll. Backarna var dumma, men det var så lite kvar nu så.

Kom sen i mål och var nöjd men trött, och törstig. Pace-tiderna säger inte så mkt eftersom det var lite kuperat än vanligt, men jag fick iaf en snabbare tid (och högre puls) på varv 2 än på varv 1, precis som jag skulle!

Löpning
Varv 1
Totalt: 7.1 km
Tid: 46:42 min
Tempo: 6:32
Puls (medel/max): 130/154bpm
Varv 2
Totalt: 7.1 km
Tid: 42:59 min
Tempo: 6:02
Puls (medel/max): 145/162bpm

Totalt: 14.2km
Tid: 1:29:41

Åkte sen hem igen och blev snabb andra dusch för dagen. Sen mötte jag Coach P nere i stan för en fika. Han var här i sthlm för att heja iväg Jonas och Martin och alla de andra som kör Ö till Ö i helgen! (Bl.a kör både min simcoach och min idrottsmassör!) Häftigt extremt lopp!

Nu är jag hemma igen och slappar och ska väl försöka sova i tid, har morgonlångpass imorgon!

Förresten, är det någon som vet några andra bra elljusspår/löpslingor som lätt går att ta sig till med t-banan? Löpspår som inte är så kuperade då helst. Alla tips tas tacksamt emot!

>4 sep: Yoga och löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *