>Springa, springa, springa!

Morgonlångpass
Dagen startade tidigt idag, iaf för att vara en lördag. Men det är skönt att komma ut och springa innan hela stan har vaknat. Efter en minifrukost och ombytt till löparkläderna mötte jag sen upp med Snorkfröken kl.08.30 vid västerbron/rålis.

På schemat stod Löpning 20km (nivå 2-3) och jag var glad att få trevligt sällskap på min långrunda! Vi bestämde att springa samma runda som vi sprang förra lördagsmorgonen. Det blev alltså en skön lugn runda i snacketempo från västerbron, sen årstaviken, bort mot hammarby sjöstad, södermalm tillbaka och västerbron tillbaka och sen en sväng bort och tillbaka från stadshuset för att få ihop de 20km.

Solen sken och det var jätteskönt väder, och stan var verkligen lugn så tidigt på morgonen. Vi sprang på och snackade om allt möjligt och tiden gick väldigt fort idag! Benen kändes också helt ok faktiskt tyckte jag, och jag lät benen bestämma tempot, inte klockan. Det blev ett jätteskönt pass!

Löpning
Totalt: 20.2 km
Tid: 2:13:14 min
Tempo: 6:36
Puls (medel/max): 123/139bpm

Kom sen hem och efter dusch käkade jag god brunch! =) Blev sen slappande på eftermiddagen och laddande för nästa pass.

Kvällslöppass

Vid 17-tiden var jag redo igen för nästa pass, och med nästa trevliga sällskap! Snabba-Karin kom hem till mig för att springa ihop, nu var det Löpning 10km (nivå 3) som skulle springas! Hade inte träffat Karin på länge så det blev mycket snack och catchup vad som hänt sen sist.

Vi bestämde oss för att springa längs med vattnet bort till Solna och tillbaka. Sprang på i lugnt tempo, snackade en massa och bara lät benen gå. Jag visste inte riktigt hur benen skulle kännas men de var fortfarande rätt ok! Vi sprang längs med vattnet, förbi pampas och längs med de lite kuperade vägarna bort till Solna. Kändes fortfarande bra och vi kollade inte på klockan heller, bara sprang såsom vi kände för.

På vägen tillbaka fick jag dock ett ryck i en backe och spontanspurtade uppför, det kändes så bra i benen! Sen ökade vi farten lite och höll den de sista km, längs med karlbergskanalen, sprang i <5.00-tempo då och det var skönt att kroppen kändes ok! Det blev ett jätteskönt pass och även nu rätt låg puls, och bra känsla i ben och kropp! Skönt! Löpning
Totalt: 10.1 km
Tid: 1:01:37 min
Tempo: 6:06
Puls (medel/max): 128/161bpm

Efter löpningen körde jag sen veckans utmaning: plankan 2xmax samt jägarställningen mot vägg 2xmax. Det blev en rätt bra träningsdag det här! Är nöjd med känslan!

>5 sep: Löpning x 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *