>Ännu ett kul pass!

Idag tog jag en riktig sovmorgon, sov i 11 timmar, så det var grymt skönt! Tog det sen lugnt, käkade brunch och laddade (som vanligt) för ett löppass! Idag hade jag bestämt träff med MarathonMia! Vi hade heller inte setts på länge och hade massor att berätta, hon om GAX-äventyret och jag om Kalmar. Och vi har ju båda Berlin Marathon att se fram emot! På schemat idag stod Löpning 15 km (nivå 3) inkl 2 x 2 km (nivå 4).

Vi bestämde oss för att prova på Brunnsviken runt idag, och jag var glad för att se lite nya vyer! Vi startade vid st.eriksbron och joggade lugnt bort till hagaparken. Där sprang vi sen längs med vattnet på stigar runt brunnsviken, jag hakade på Mia som visste vägen. Vi sprang i lugnt snacke-tempo och pratade om allt möjligt och berättade lopphistorier och upplevelser. De första 9km gick i detta lugna tempo och vi njöt av vädret och omgivningen, fint med grönskan där vid vattnet.

Sen satte vi igång med ena fartökningen på 2km, Mia satte av och jag hängde på och brydde mig inte om tempo eller tid, utan om känslan och intensiteten. Vi sprang på stigar och sista 2-300m av den fartökningen bestod av backar. Men det är ju grym träning!

Sen tog vi det lugnt i 2km och joggade tillbaka mot hagaparkens början. Sen var det dags att beta av nästa fartökning. Nu sprang vi på planare mark och på fina vägar där i hagaparken. Mia drog och peppade superbra! Jag hängde på och sprang och kämpade på. Vilken kick att få till lite ökningar sådär!

Sen blev det en lugn jogg hemåt igen, och därför fick vi ihop lite mer än 15km idag (ville inte köra fartökningarna mitt inne i stan på väg hem). Det blev ett riktigt skönt pass, och benen kändes rätt så bra idag faktiskt. Jag blir lika förvånad varje gång de _inte_ känns tunga! Pulsen kändes ok, den var låg under lugna delen och jag fick upp flåset lite på fartökningarna. Tyvärr hade jag glömt pulsbandet hemma, så har ingen statistik på det.

Löpning
Totalt: 17.1 km
Tid: 1:43:25 min
Tempo: 6:02
Puls (medel/max): glömde pulsbandet
Pace:
1.06:36
2.06:46
3.06:16
4.06:01
5.06:13
6.06:15
7.06:20
8.06:31
9.07:03
Nivå 4
10.05:02
11.05:32

12.06:08
13.06:12
Nivå 4
14.05:09
15.04:52

16.06:49
17.06:25

Sådär då var ännu en löpfokusvecka avklarad, och jag är nöjd med de passen jag har fått till. Benen var lite trötta i veckan men har känts bättre nu i helgen. Ryggen är lite dum däremot, kände av stelhet och en fet knuta i bröstryggen idag. Blir att vila lite på spikmattan ikväll tror jag. Vila kroppen och ladda om mentalt för en ny kul löpvecka på g!

>6 sep: Löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *