>Mentalt tufft pass

Ikväll var det ett intervallpass på schemat, de sista långa intervallerna innan Berlin. Tusingar på schemat och jag kan inte säga att jag känner mig laddad eller taggad då, utan mest nervös och vill få de avklarade på ett bra sätt. Det var alltså följande som skulle köras: Löpning 8 x 1000m (nivå 4) 1.30 ståvila

Jag mötte upp med Ellinor, som skulle agera bästaste intervallhare ikväll! Toppen! Utan henne hade det nog inte blivit några intervaller, för jag var verkligen seg efter jobbet idag. Men vi möttes vid st.eriksbron och joggade lugnt bort mot Lindhagen till och Kristinebergs IP. Snacketempo och lugnt för att få igång benen som kändes lite småstela i början. Men sen vaknade de med!

På Krillan var det tända strålkastare och fotbollsträning på planen, men löparbanorna var tomma (iaf i början, sen fick vi lite sällskap). Vi satte igång direkt, jag var redo men vi startade intervallerna lite lugnt denna gången. Försökte oss på en jämn serie, eller t.om progressiv.

Första intervallerna kändes kontrollerade och ok, men jag kände att det kunde gå snabbare senare. Men vi tuffade på och betade av intervall efter intervall. Ellinor steget före och jag låg som klistrad bakom hennes rygg och skulle inte släppa, bara hänga på! Det gick lite snabbare för varje intervall, men det var bara såsom det hände. Efter hälften hade vi tänkt öka lite till sen, om det gick.

Det kändes bra idag! Benen var såklart lite stumma, särskilt vaderna, efter några intervaller, men det som kändes mest skillnad var flåset. Jag kom upp i ventilerande flås om man kan beskriva det så, men det var inget flås á lá astma-attack eller lungorna hoppar ur kroppen-flås. Det kändes helt enkelt väldigt kontrollerat idag!

Vi ökade på och antalet intervaller tickade snabbt ner. Ellinor peppade superbra och fick mig att behålla fokus även på de sista intervallerna innan sista intervallen, de som jag annars börjar sacka på. Kändes grymt idag, att tänka på tekniken, jobba med armarna, lätta steg och bara flyga fram på löparbanan! Sista intervallen tog vi i som sjutton sista varvet och fick till en riktigt fin serie. Efter intervallerna var det ju riktigt kul med intervallpass idag! =)

Riktigt nöjda joggade vi sen lugnt hem från Krillan igen. Så nöjd med dagens pass! Tack Ellinor för superb draghjälp!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 2.2 km: lugn jogg: tempo: 6:15
– 8x1000m med 1:30 ståvila:
Utfall (tid):
1.5:01
2.4:52
3.4:48
4.4:46
5.4:43
6.4:39
7.4:36
8.4:29
Nedjogg ca 2.1km, tempo: 6:58
Tid: 1h 18min, 12.3km
Puls under intervallerna (medel/max): 146/173 bpm

>8 sep: Intervaller på Krillan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *