>Soppatorsk!

Jag skulle inte sova bort ännu ett pass idag, men jag var trött imorse och tog sovmorgon. Hade ju ändå bara ett pass att utföra idag. Men att springa långpass utan så mkt frukost kanske ändå funkar bäst tidigt på morgonen…

Jag sov länge, och bytte sen om och åt bara en minifrukost innan jag gav mig ut för att springa mitt långpass. På schemat stod Löpning 25km (nivå 3). Kom ut vid lunchtid och visste då att det skulle vara lite mer folk på min runda, samt att det var lite varmare mitt på dagen. Idag var det bara jag på mitt pass, inget sällskap tyvärr och ingen musik, bara jag och långpasset.

Det blev samma runda som föregående helger: Från kungsholmen över västerbron, längs med årstaviken till hammarby sjöstad och via söder tillbaka. Sprang sen ett långt varv i rålis innan jag sprang runt kungsholmen hem.

Det var varmt att springa och jag var lite seg i början. Men jag sprang på lugnt och utan stress och det kändes väldigt bra en stor del av rundan. Sprang på lugnt, och fick runda en del folk i spåret, men det gick bra eftersom jag ändå sprang så lugnt. Att springa själv gick ju bra, men det är lite roligare med sällskap på långrundorna, absolut!

Så passet flöt på bra, men sen vid 16-17km när jag hade tagit västerbron på väg tillbaka då hände det, jag fick total soppatorsk. Energin tog tokslut och det blev otroligt segt. Kroppen kändes konstig, det var otroligt tungt, pulsen gick upp och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, eller ens kände för att göra. Jag hade redan druckit upp drickan i de två små flaskor jag hade med mig i vätskebältet, nu fanns inget mer att få i mig.

Jag stannade och funderade på vad jag skulle göra. Kände inte alls för att springa mer, men lät tillslut huvudet bestämma över kroppen och fortsatte att springa på runt kungsholmen hemåt. Jag sprang lugnt men var riktigt trött i kroppen, men benen kändes ju inte särskilt trötta. Jag sprang på och längtade tills jag kom hem. Var otroligt törstig och hungrig när jag kom hem. Blev bara knappt 22km, orkade inte mer än så.

Löpning
Totalt: 21.8 km
Tid: 2:15:00 min
Tempo: 6:12
Puls (medel/max): 138/152bpm

En erfarenhet rikare iaf, det behövs mer energi i kroppen om man ska springa långt. Lunchpass utan så mkt mat innan funkar inte så bra. Och de 2dl powerade jag hade med räckte tyvärr inte.

>12 sep: Långlöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *