>Easy + hard

Idag hade jag träningsdejt med MarathonMia! Vi skulle ses vid lunchtid och springa tillsammans. På schemat stod Löpning 2 x 7 km (nivå 3 + 4). Men för att vara extra effektiva idag, behövde Mia köra bilen till Kista och föreslog då att vi sprang hem därifrån, vilket är ca 13km. Bra att förena nytta med nöje så det var bara att hänga på!

Vi åkte till Kista och snackade en massa om vad som hänt sen sist, och såg hur det ösregnade ute. Skönt! Kul med lite annorlunda väder och lite bortfiltrering av alla solskenslöpare/promenadare ;)

Egentligen ska ju mitt pass utföras på samma runda 7km lång och då springas i två olika intensiteter. Men nu fick vi helt enkelt ta första 7km hemåt i lugn fart och sen ta sista 7km snabbare.

Första delen gick som sagt i regn och vi sprang från Kista mot stan (jag hittar inte alls där, tur Mia visste vägen!). Vi sprang någon km på Ursviksslingan, sista biten och fick testa lite, lite backe. Men sen tuffade vi på i skön snacketempofart på asfaltvägar och gångbanor mot city, och ju närmare stan vi kom desto mindre regnigt blev det.

Efter 7km stannade vi till och tog en liten paus för att ladda om och bestämma snittfart för de resterande 7km. Jag var nervös som vanligt och vill aldrig spänna bågen riktigt på de här passen, jag vet inte riktigt vad jag är rädd för? För inte blir man ju besviken om det skulle gå lite långsammare än vad man tänkt, eller? Och det är ju inte så att något farligt händer om man inte orkar tempot hela vägen.

Men med mycket velande beslutade vi på att köra på känsla, men någonstans mellan 5:00 och 5:20-tempo, vi fick helt enkelt känna efter. Vi var nu i Solna och skulle bara springa sista biten hemåt. Mia satte av och jag följde efter och låg precis bakom och sprang på. Hade lite tur vid rödljusen vid korsningar och kunde springa på hela tiden, och tog nån liten pyttebacke innan det sen var lite neråt och mot pampas och mer välkända områden för mig.

Mia peppade på bra och jag hängde på, lite flåsande men fortfarande väldigt kontrollerat. Pulsen hade hoppat upp ett snäpp men det kändes fortfarande bra. Jag kollade inte alls på tiden på klockan utan jag hade koll på distansen och Mia höll koll på tempot.

Tillbaka vid karlbergskanalen hade vi ca 2km kvar att springa, så vi fick fortsätta bort mot stadshuset en bit. Nu var det bara att låta benen gå och tänka att all begränsning bara sitter i huvudet, kroppen funkar ju hur bra som helst. Så vi sprang på och kilometerna kvar tickade ner, vi vände och körde slutspurten hemåt.

Fick till ett riktigt härligt pass. Så kul att springa, först lite lugnare och hinna snacka om allt möjligt, och sen att springa på ordentligt och få en otrolig kick! Nice! Tack Mia för ett superkul pass som vanligt!

Löpning
Del 1
Totalt: 7.1 km
Tid: 44:53 min
Tempo: 6:20
Puls (medel/max): 138/186bpm
Del 2
Totalt: 7.1 km
Tid: 35:41 min
Tempo: 5:05
Puls (medel/max): 159/187bpm

Totalt: 14.2km
Tid: 1:20:35

>13 sep: Löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *