>Rörlighetsträning ska ej underskattas!

Min rygg är stel, igen! Som vanligt kanske jag borde säga. Det är väl nån kota som är låst nu igen och det drar då i hela bröstryggen upp mot nacken. Segt. Och ont. Men det blir lätt så när jag springer mycket och inte kör någon motviktsträning till all löpning. Så idag prioriterade jag ett yogapass istället för mer löpning. Det var helt enkelt nödvändigt! Som tur var fanns det ett SatsYoga Fortsättningsklass på Fridhemsplan idag.

Och idag var det ju också kanelbullens dag (eller var det igår?) så jag gick hem till bästaste MarathonMia på lite fika och te och träningsskvaller. Hann med husesyn och trevligt snack i en snabbfika innan jag sen fortsatte bort till SATS lagom till kl.16.

Yogapasset idag var riktigt bra. Utmanande och svårt och riktigt bra helt enkelt! Instruktören var tydlig och duktig på att berätta vad vi skulle göra. Jag kände mig stel och ovig men hängde med i de flesta rörelser. Men det är det som är så skönt med yoga, det är liksom inte prestationsinriktat alls. Det är ok att bara lägga sig i barnets position och vila när man känner att rörelsen som man ska göra inte funkar för en idag. Det var vridningar och sträckningar och när vi körde alla solhäslningar A + B i en tät följd fick jag upp värmen i kroppen.

Riktigt skönt med yogapass. Jag måste bli bättre på att prioritera dessa pass mer, nu när jag också springer mer. Fick inte bort all stelhet i ryggen, men lite bättre blev det nog. Men det blir till att gå förbi naprapaten i veckan för en snabbfix, knäck-knäck så känns det bättre!

>4 okt (forts): Yoga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *