>Lite träning, laddar om

Man skulle kunna tro att jag deppat ihop helt, just eftersom bloggen gapat så tom de senaste dagarna. Men jag har faktiskt tränat, lite iaf. Har bara inte orkat skriva om det. Inte orkat göra sådär jättemycket öht.

Morgontränat, följt streaken och hängt i, men har inte blivit så mkt mer än så. Flydde stan i fredags och åkte hem till mamma i sö´tälje och har min lilla fristad här i helgen. Slappar, vilar, laddar och hoppas få tillbaka energin och glädjen igen.

Här följer enkort beskrivning av de senaste dagarnas streak:

Torsdag
Veckans andra simpass blev av! Här sätter jag igång ordentligt med simningen igen. Men eftersom jag ändå skulle upp och träna så blev simningen självklar. Så kul att träna med andra och få till skön träning på morgonen. Det var lite färre med idag än i tisdags, men jag hade sällskap av 2 andra i banan. Vi hade ett bra program av Micke och det var bara att simma på. Blanda hårda hundringar med lugna set emellan.

Detta var programmet (samt lite förklaringar):
(frisim (crawl) där inget annat anges)
Insim: ca 200. (simuppvärmning 8 längder)
100 hårt. (4 längder så snabbt man kan!)
8×50 @ 1:15 Lugn fart. (8st set med 50m på starttid 1:15: alltså simma + vila skall ta 1min 15s)
100 hårt. (4 längder så snabbt man kan!)
300 Lugn fart. (12 längder lugnt och jämnt)
100 hårt. (4 längder så snabbt man kan!)
16×25 @ 40sek, teknikövning/lugnt. (16set med 25m på starttid 40sek: alltså simma + vila ska hinnas med inom 40 sek innan man kör nästa!)
100 hårt (4 längder så snabbt man kan!)
200 lugnt. (8 längder lugnt och jämnt)
200 avbad (fr + ry) (8 längder lugn nedvarvning, 25 ryggsim + 25 frisim)
Totalt: 2100m, 59 min.
Tid på 100-ingarna: ca 1:43 på alla. (1.42-1.44).

Fredag
Morgonpromenad runt kungsholmen, vanliga rundan. Inget nytt under solen, traskade runt och filosoferade. Blev dock lite senare än de andra morgonträningarna under veckan, skönt att sova ut.

Lördag
Morgonpromenad
Idag tog jag en lång sovmorgon hemma hos mamma. Vi gick sen ut för en skön lång morgonpromenad. I solskenet gick vi bort mot lugna omgivningar, bort mot Linanäs. Förbi hästhagar och bort till ett naturreservat. Traskade där i skogen och fick upp värmen och njöt av skogen och de fina färgerna på träden. Fick totalt ihop 1h15min snabb gång!

Löpning
Ikväll trotsade jag det mentala löparspöket som jag haft i huvudet de senaste dagarna. Jag hade ju inte haft lusten att springa på kvällarna nu i veckan. Och när dagarna passerar och löpningen inte kommer igång, ja då blir jag seg och funderar på om jag har lust eller inte lust att springa. Men ikväll fick jag ett spontant infall att nu skulle jag ut! Jag ville inte ha några prestationskrav utan tänkte bara “mysjogg” och slängde snabbt på mig löparkläderna. Nu var det att sticka ut innan jag hann ångra mig.

Det hade inte hunnit bli helt mörkt när jag gav mig ut, skönt lugnt ute men inte helt kolsvart. Jag bestämde mig för att springa den “vanliga rundan” som jag har här hemma hos mamma. Längs med kanalen ner till stan och sen tillbaka, knappt 5km. Jag sprang ner mot vattnet och lyssnade på bra musik medans jag sprang. Det var krispigt kallt ute men riktigt skönt att röra på sig igen. Jag sprang på och kände väldigt snabbt att jag var superpigg i benen! Vilken härlig känsla! Så jag sprang på och njöt och min “mysjogg” blev lite rappare än så. Men jag körde på känsla och lät benen gå.

Det var så skönt att äntligen komma igång igen. Och ryggen känns bättre. Mycket bättre än vad den var i veckan, men jag vet inte om jag kan ropa hej än. Får hoppas både jag och ryggen mår bättre nu, och är laddad för en ny vecka!

>8 – 10 okt: Morgonstreaken fortsätter (Streak: 7-9/30)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *