>Säsongsavslut

Ja här händer det inte mycket som ni kanske märker. Dag 3 i de totala vilodagarnas streak. Det har inte blivit någon träning alls, inte ens morgonstreaken. Efter slarvande med rehabträning de senaste månaderna och efter en lång och rätt så hård säsong har nu kroppen sagt sitt. Eller ja ryggen har sagt ifrån och ingått i den årliga oktoberstrejken: Vila! Nu!

Ok, säger jag. Vila kan väl vara okej, bara jag får ordning på min stela och värkande rygg. I tisdags var jag hos Karin idrottsmassör och hon gick igenom rygg, axlar (rotator cuff), nacke och rumpa. Jag vart tydligen svullen muskulärt i en muskel i ryggen, den som krampat bakom lungan. Så massage var riktigt välbehövligt. Sen har det blivit lite tid på spikmattan där jag helt slumrat till innan läggdags varje kväll.

Marathonet i Växjö på lördag har jag såklart ställt in. En DNS iår igen. Ja det är sånt man får ta, jag är en glad sponsor till Växjö löparklubb! Men tanken var ju att försöka springa på PB och bara springa om jag kände att det kunde gå, och att jag höll formen uppe. Nu har jag ju inte sprungit på länge och nu känns det faktiskt som en lättnad att slippa mer mål för iår.

Jag har haft en hyfsat bra säsong, en del olika mål, vissa som jag har klarat av (PB på milen, PB på halvmara, PB på mara, PB på IM) och sen andra som inte gick som jag tänkt (DNF på h-IM, inget nytt PB på maran i Berlin). Men overall så är jag väldigt nöjd med året. Och nu inleder jag detta träningsårets slut, alltså viloperioden. Drygt två veckor där jag tränar när jag känner för det, vilar när jag tycker det verkar mysigt, och rehabar och vilar upp min rygg igen. För den 1 nov sätter sen nästa års säsong igång igen, med vinterträning och uppbyggnadsträning inför nästa års tävlingar!


Sist jag var i Halmstad hos bästaste Sara var det varmt!

Nu som en kick-off på säsongsvilan så ska jag på rolig tränings/vilo/mys-helg i Halmstad hos Sara! Vi ska bara göra roliga saker och umgås och vara ute i höstvädret. Återblicka på året, planera lite nya roliga äventyr. En riktigt bra helg för både kropp och själ alltså! Nu sitter jag på tåget och är framme i härliga Halmstad senare ikväll. Ska bli lite bättre på att både blogga och röra på mig i helgen =) Det ena hänger ju ihop med det andra!

>Viloperiod

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *