Kalla-det-vad-du-vill-bollar

Ikväll har jag varit huslig och bakat! Bakat samtidigt som jag lagade mat (hemmagjorda köttbullar) i mitt minikök. Är helt förvånad att allt fick plats i köket. Men jag är väldigt nöjd med min minimixer som kan mixa i en liten burk. Så jag bestämde mig för att baka Coltings kalla-det-vad-du-vill-bollar.

När jag var på Coltings träningscamp i somras blev vi bjudna på cocosbollarna som mellanmål, och de var goda! Goda som vanliga chokladbollar men gjorda på en massa nyttigheter. Vi fick receptet men det har dröjt tills nu att jag testade att göra mina egna. Det är ju lite inne med hälso-bollar med olika inslag, olika ingredienser och superfoods. Dessa innehåller mest nötter av de olika slag, och det är bara att höfta och slänga i mixern och mixa!

Bra som mellanmål eller snacks, men även om de inte är som de vanliga chokladbollarna så är de ändå väldigt energirika. Perfekt när man tränar hårt, men tar man det lite lugnare får man nog räkna antalet bollar som man äter upp!

Recept:
– Kokosfett
– Dadlar; kärnfria
– Valnötter, mandlar, pekannötter, etc. Jag valde: valnötter, cashew
– Pumpakärnor (glömde jag)
– Kokosflingor, både i smet och som garnering
– Kakao
– Kaffe

Fördela ingredienserna efter behag och mixa i en matberedare så att det blir en blandad och finfördelad smet. Baka ihop lagom stora bollar och rulla avslutningsvis i kokosflingor för det perfekta resultatet!

Alla ingredienserna har ett suveränt hälsovärde och den här kokosbollen kan ätas både som mellanmål, fika eller i samband med träning.

Coltings bollar!

En reaktion på “Coltings bollar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *