>Konditionsmaskinernas mecka

På en fredagkväll efter jobbet har man nästan hela gymmet för sig själv, märkte jag idag. Jag åkte in till stan och gick till SATS Zenit för en gångs skull, måste byta gym lite då och då för att hitta inspiration och träningsglädje. Zenit är ju iaf ett stort och fräscht gym och där var det rätt tomt ikväll.

Jag körde lite samma som innan i veckan, kondition på maskiner och lite coreträning, fast nu på egen had. Började med crosstrainern, som var lite annorlunda än den på förra gymet, för det var mer rörelse. Det tog ett tag innan kroppen kom igång, men sen fick jag upp pulsen och körde på till bra musik och svettades. Skönt! Svettades och kollade på teve och tittade på löpbanden. Tur jag inte ställt mig där för då hade jag kanske dött av tristess. Men tänkte iaf på den gången för snart två år sen som jag och Sara var precis här på de löpbanden och sprang ett marathon. Galet. Men vi fixade det då, så löpband kan jag nog klara, men det får bli när det verligen inte går att springa utomhus, en plan B alltså.

Efter 30 min på crosstrainern gick jag över till roddmaskinen. Rodde på och det kändes fortsatt bra i kroppen och i ryggen. Lite lägre puls än på crossen dock. Lyssnade på musik och rodde på, där i min ensamhet. Vi var väl ett fåtal personer bland de många konditionsmaskinerna, där jag kan tänka mig att det är kö andra tider och kvällar i veckan.

Sen när jag var färdig med “konditionen” så fortsatte jag med lite core-träning. Blev 15min med olika övningar: plankan några gånger, sen situps: raka, sneda med vridning med benen, höftlyft och ja en massa olika kombinationer. Det kändes i magen! Sen avslutade jag med lite rehab: stretch och rörlighet. Stretchade ut ryggen då man har benet (knät i marken) åt ena hållet och armen åt andra när man ligger på marken. Sen gjorde jag också en rörlighetsövning för axlarna, där man håller en stång (eller snöre) och för armarna från framför kroppen över huvudet bak tills de tar emot rumpan. Det sträcker ut rejält i axlarna!

Sådär, 70 min träning avklarad och sen var gymmet tommare än tommast. Dags att sticka hem alltså. Nu, äntligen helg, och tid för lite mer uteträning än att bara häcka inne på gymmen!

>23 okt: Träning på tomt gym

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *