>Snabbare snacke-tempo

Nu har jag besegrat det mentala berget som hindrade mig från att ge mig ut och springa. Ryggen har jag skyllt på tillräckligt länge, men anledningen att jag inte gett mig ut förrän nu har nog varit att jag inte har haft lust helt enkelt. På vardagkvällarna har det varit kallt och mörkt, så jag sparade löppasset till nu i helgen.

Jag hade tänkt och planerat för ett löppass idag, men jag blev extra glad när jag fick sällskap till löppasset, det blir så mkt roligare då. Jag mötte upp med B, också triathlet, men väldigt snabb sådan, för att springa en runda ihop. Helst snacketempo så vi kunde lära känna varann, men inte för långsamt då det skiljer en del i vår normala fart. Så han sprang in till mig (i snabbt tempo, desto snabbare desto bättre tyckte jag) och sen skulle vi köra ett pass i runt kompromiss-farten 5:30. Hur långt vi skulle springa skulle bestämmas av min känsla i kroppen, och speciellt i ryggen då. Men långpass orkar jag ju inte springa i den farten anyways!

Men vi möttes upp iaf på kungsholmen och bestämde oss för gamla hederliga Kungsholmen Runt. Nu hela varvet runt inklusive alla fina backar där borta vid fredhäll (där jag brukar skylla på att jag inte kan vägen). Så vi sprang iväg, det kändes väldigt bra att springa!

Vi snackade om en massa, men ju tyngre det blev för mig desto tystare blev jag och lyssnade mest =) Sprang på och tänkte att jag kör ju på känsla, orkar jag inte lär jag ju sänka farten automatiskt. Sprang på och blev varm rätt fort, det är ju inte alls så farligt kallt ute som jag har fått för mig. Långa byxor och underställströja + mössa räckte gott och väl. Jackan jag hade med blev för mkt.

Vi sprang på och tiden gick fort, snart var vi bland alla småbackarna på andra sidan holmen. Vi snackade på och sprang lugnt (eller ja, jag hade nog lite högre puls än vanligt snackepass). I backarna tog jag dock konstpaus och flåsade lite. Men det kändes riktigt bra ändå att komma igång med löpningen! Kroppen kändes toppen! Skönt höstväder och bra sällskap. Kom sen tillbaka till karlbergskanalen där vi stannade till, innan vi bestämde oss för en sista spurt. Blev en kort intervall innan min puls gick i taket och jag tyckte det räckte! Skönt pass iaf, nu känner jag mig på G igen!

Löpning
Totalt: 9.5 km
Tid: 53:22 min
Tempo: 5:39
Puls (medel/max): 167/183 bpm

Btw, ni kanske har märkt att det varit lite dålig uppdatering på morgonträningsstreaken. Jag var väldigt trött denna veckan så jag la ner streaken till förmån för sömn. Jag gillar att sova! Men inatt får man ju en timme extra (förutom de galningarna som får en spinningtimme extra!) och jag hoppas att jag blir piggare till nästa vecka, och får till mer morgonträningar igen!

>24 okt: Löpning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *