>Flashback till aerobicstiden

I onsdags promenerade jag hem från jobbet som vanligt, och gick förbi SATS st.eriksbron för att köra ett core-pass. Tänkte väl köra nån sorts kondition som vanligt efteråt. Men så när jag hämtade ut biljetten så föreslog bokningsdatorn att jag skulle gå på DansStep efteråt. Ja what the heck, tänkte jag, det kanske kan vara kul? Så jag bokade in mig och såg fram emot ett dansant pass. Hmm.

Innan jag började med triathlon var jag ju mer en gymtjej, gick mkt på spinning och styrketränade men jag gick också mkt på dansklasser, som dansaerobics eller streetdance och funk. Kul klasser helt enkelt, och tycker man det är kul att dansa så är det ju lätt att träna! Men jag har alltså inte gått på någon sån här avancerad-koreografiklass på rätt länge. Nu är det ju mest framåt, så snabbt som möjligt som gäller!

Så först var det core-klassen, och det kändes bra. Jag kände mig stark i mage och bål och plankan blir bara lättare och lättare. Kul! Men i slutet så fick jag en liten känning i höften, typ utsida/höftböjaren. Gjorde lite ont, men jag hoppades att det skulle gå över. Och när steppen väl sen började så kändes det mer ok igen.

Så till dansstepen då. Det var en kille som var instruktör och han dansade på! I början var det dock enkel koreografi under uppvärmningen och det kändes som att jag hängde med. Men sen var det enkla steg som hela tiden lades till små finesser, snurrar, hopp, krångla benen över och runt brädan hur många ggr som helst. Jag var glad att jag höll koll på antalet steg iaf! Det var klurigt, men också väldigt roligt. Jag stod längst fram och var nog helt klart sämst, men skrattade mest åt det när jag var på väg åt helt fel håll än resten av klassen ;)

Men efter ett tag så fick jag lite koll på det. Jag höll mig till mer de mer basic stegen, men rörde på mig hela tiden och fick ju till träning ändå. I slutet när vi väl fått ihop en hel koreografi hade jag fått upp värmen och svetten rann, men det kändes liksom som att vi hade kunnat köra en timme till! Nu var jag igång! Och pulsen kom upp en del ändå, jag blev rätt förvånad. Medel på 142 och ett max på 173! Av att bara gå upp o ner på en bräda! (och snurra runt hundra ggr och cha-cha och allt det dära).

Kul var det iaf med lite annorlunda träning. Det är ju sånt man ska testa på under sin lilla viloperiod. Nästa vecka sätter nämligen den “riktiga” träningen igång igen. Det ska bli kul!

>28 okt: Core + dansstep!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *