>Åtgärd: rehab

Nu sitter jag på tåget till Borås. Till triathlonmeckat och träningsstaden Borås. Eller? Man skulle kunna tro att jag ska träffa coachen eller Colting, men nej coachen träffar jag i Sthlm på måndag, nu är det en postural terapeut jag ska träffa.

Min kropp är ju lite i obalans kan man säga, och då menar jag muskulärt. Detta visar sig genom att jag har problem med ryggen just nu (och hade samma sak fast värre förra året vid denna tiden). Nånting är svagt/stelt/fel i kroppen och jag måste börja gå till roten av problemet och åtgärda detta, och inte bara behandla symtomen. För det ska inte behöva göra såhär ont.

Igårkväll var jag en snabbsväng hos naprapaten för snabb utknäckning innan jag sen åkte till Karin massör. Hon konstaterade snabbt att jag var halvt sned, mina ben var inte lika långa, utan det skiljde en sådär 2-3cm. Hmm. Inte konstigt att det drar i ryggen då. Men med största sannolikhet är det ju musklerna som drar och är stela, för att på nåt sätt kompensera något annat.

Vad det är som är fel ska jag iaf ta reda på nu. Marcus Greus som jag ska träffa ska gå igenom min hållning och kropp och se vad som är fel, samt ge mig ett bra rehabprogram för att kunna träna mig bättre. Det handlar helt enkelt om att träna sig till en bra balans i kroppen:

Postural terapi handlar om att återställa muskulär balans. Efter att ha gjort en djupgående analys av varje individs muskulära obalans, skapas ett skräddarsytt träningsprogram bestående av specialövningar som ger kroppen den stimulans den saknar i vardagen. Muskler och leder hittar tillbaka till sin naturliga funktion, och ingen muskel eller led blir längre överbelastad eller smärtande….

Jag har stora förväntningar inför detta och hoppas kunna få bra svar på vad som ska åtgärdas! Berättar en mer utförlig rapport efter halvdagsbesöket!

>Statusuppdatering Ryggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *