>Start på säsongen

Igår måndag träffade jag Coach P för en kickstart på träning och fokus inför nästa säsong, säsong 2010! Vi började med träningen, vi möttes och gick till SATS Hötorget så att vi skulle kunna gå igenom ett av mina nya träningspass som jag ska köra i vinter.

Jag gjorde alltså enligt instruktioner från Coachen som peppade och visade hur allt skulle genomföras. Vi startade med intervaller på roddmaskin. Efter 4 min uppvärmning med genomgång av bra teknik vid rodd (jag har inte riktigt vetat hur man gör) startade vi sen mina intervaller. Jag körde 4x4min intervaller med 2 min vila emellan. Snittfarten på 4minutarna låg på 2:10-2:20/500m. Lite snabbare än vad jag har kört på sistone när jag lattjat själv med roddmaskinerna. Kändes bra att få till rätt teknik och att det verkligen kändes i benen!

Sen var jag uppvärmd. Då var det dags att gå igenom det funktionella styrketräningsprogrammet. Det blev lite cirkelträningsstuk. Jag körde bl.a:
– frivändning med stång
– balansboll hantlar axel + axelpress upp
– upphopp med boll
– mageövning med boll sida, sida
– pinne över huvudet, benböj
– rodd 1 min max (snitta under 2 min/500m)
Och sen när jag var klar kördes allt en gång till!

Avslutningsvis blev det några minuter armcykling.

Det kanske inte ser ut att vara så speciella övningar, men enkla (behöver inte så mkt utrustning) och riktigt bra! De tog rejält och jag fick upp pulsen och kände att kroppen “chockades” lite, det var intensivt!

Så var träningen avklarad och sen drog vi vidare för en fika och snack och planering. Skönt att sitta ner och prata igenom allt. Vi diskuterade allt från hur säsongen -09 gått, förväntningarna och utfallet, saker som gjorts bra, och mindre bra. Och sen alla planer och mål inför nästa säsong. Det kändes riktigt bra att gå igenom allt!

Just vad mina mål är inför säsong 2010 håller jag hemligt lite till, det kommer såsmåningom! Men jag kan säga så mkt som att jag är extremt taggad och laddad inför nästa säsong. Det känns så bra att ha en lösning på gång vad gäller ryggen, samt bra träning och bra stöd av bästa coachen. Vårt samarbete skall fortsätta en säsong till. Och det är jag riktigt glad för. Säsong 2010 kommer att bli grym!

>2 nov: Träning och planering med coachen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *