>Fokusering krävs

Jag har investerat i ett SL-kort. För att kunna åka t-banan fram och tillbaka till simhallen och lätt ta mig från jobb – gym. Nu under vintern när det är kallt och inneträning is the shit, då kan man lika gärna snabba sig dit och få bra med tid till just träningen. Och idag har jag utnyttjat mitt SL-kort.

Efter att ha jobbat sent och sen vart ett ärende på stan var klockan en bra bit innan kl.20. Simningen med triathlonklubben börjar kl.21. Jag hade träningskläderna i väskan men när jag gick i stan och sen kom till t-banan hade jag konstigt nog bestämt mig för att åka hemåt. Att det var långt kvar till passet började, jag skulle komma hem sent, ja det var ursäkterna som gjorde att det kändes rätt att åka hem.

Men så satt jag där på t-banan och tänkte. Nej. Vem blir en bättre simmare av att skylla på det och åka hem istället för att ligga i poolen och mata längder? Det kommer alltid vara lite jobbigt att åka till simhallen, något kommer bära emot tidigt på morgonen, sent på kvällen osv. Det gäller att hitta fokus nu och genomföra.

Så när jag kommit hem till fridhemsplan, gick jag helt enkelt rakt över och tog t-banan åt andra hållet. Mot e-badet! Nu hade jag ju lyckats fördriva lite tid. Och sen åkte jag dit, promenerade till badet. Och satt och snackade lite med en klubbkompis innan klockan sen började närma sig simdags!

Idag hade jag en ny, fin baddräkt. En Endurance från Speedo, som jag har fått för att testa. Den satt riktigt bra, och det kändes så bra med en helt ny baddräkt. Satt tajt på och hade ändå full rörlighet i vattnet. Kände mig rätt snygg i min nya outfit! (lite trött på den gamla som jag haft länge, länge). Nu ska här testas!

Passet idag blev riktigt lyckat, det var roligt! Jag var glad efteråt att jag inte hade ögnat igenom passet så noga, utan att jag kunde koncentrera mig på varje övning för sig utan att tänka “oh snart kommer detta, eller detta”.

Passet vi körde var följande (jag körde i bana 2 tror jag):

200 insim

6×50 teknik

300 arm (lungbuster)

6×50 teknik

Huvudserie: 24×50 start 1:05, aerob fart.

Avbad 200m (ry/fr)
Totalt: 2500m, 60 min.

Det var riktigt kul! Tekniken kändes bra, och huvudserien var tuff men jag körde på bra efter en kille, så vi peppade varann och hjälptes åt med räkningen av alla längder. Men att starta på ojämn minut hjälper ju till med räkningen. 5 sek mellan varje start på klockan, så blir 12st längder då per helvarv klockan går runt. Eller hur? (5 x 12 = 60 sek).

Nu är jag hemma igen. Klockan är supermycket, men jag har iaf simmat! Nöjd!

>3 nov: Simning i snygg Speedo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *