>Blandat

Det har varit en bloggfri vecka, men jag har faktiskt tränat litegrann ändå. Bara haft lite fullt upp, och inte prioriterat bloggen. Var frisk från i tisdags, men hela veckan har jag varit lite seg och trött, då jag inte riktigt kunnat äta som vanligt än. Men nu känns det mycket bättre!

Onsdag
I onsdags efter jobbet åkte jag till SATS Hötorget för att köra kondition och funktionell styrka. Kul att komma igång med träningen igen, och kände att gympass skulle bli en bra början. Startade med att köra rodd, efter uppvärmning 4 min, var det 4x1000m intervaller med 250 vila som stod på schemat. Försökte köra på såsom förra veckan, men kände i kroppen att jag inte riktigt hade energin. Men fick till alla intervaller, på dessa tider:
1. 04:48
2. 04:45
3. 04.42
4. 04:43

Fortsatte sen bort till PT-hörnan och körde mitt nya funktionell-styrka-program. Det var 2 varv med följande: frivändning, axellyft m. hantlar på bosuboll, upphopp med boll, magövning med boll, benböj och sen 1 min max på rodden. Det var riktigt kul att köra, och kroppen fattade lite mer nu hur övningarna skulle genomföras.

Torsdag
Torsdag blev vilodag då jag inte kunnat äta ordentligt under dagen och inte hade någon energi till träning.

Fredag
Ledigfredagen innefattade ett ärende, som har att göra med ett stort paket. Ett stort hemligt sådant, som det kommer att berättas mer om senare. Men riktigt kul var det!

Hann även med att få till ett simpass. På träningsschemat för veckan fanns bl.a ett simpass med 400m på tid, så det tänkte jag få till.

Var på en ny simhall idag, där det fanns endast en snabbsimbana. Jag hade den själv ett tag, samt med 2 andra senare, men gick ok att dela, jag kunde köra på det jag tänkt.

Körde följande pass:
300f insim,

10×50 teknik (enarm, catchup, återföring, drag, isättning).

200f + 2x100f med 10sek vila.

Sedan 400m på tid: 7.58.
100f lugnt.

10x25f max, start 40sek (ca 25s)
100f lugnt.

200f.
100f rygg avbad.

Totalt: 2350m, 60 min.

400m-tiden var väl ingen höjdare, men det är bra att ha en start iaf, och en tid att kunna förbättra. Det var kul att simma, kändes bra och inspirerande =)

Lördag
Idag har jag tränat med klubben, SCT. Det var det vanliga 3h-spinningpasset som de kör på lördagarna. Jag hade lyckats få en plats, och är frisk så jag kan köra, toppen! Åkte ut till Sickla imorse och kom dit lite småsent (t-banor som inte matchar tvärbanan, damn it). Men bytte om snabbt och tog med vatten + colaflaska och handduk. Det behövdes verkligen, för som jag svettades! Har inte kört varken cykling eller spinning särskilt mkt sen tävlingssäsongen, men nu börjar det bli dags att köra regelbundet och vänja kroppen igen vid långträning.

Jag hade mina nya craft-cykelbyxor för första gången idag. Har fått dem för att jag får testa mer cykel(triathlon)specifika kläder, men utekläderna som jag fick får nog vänta till mars. Men att spinna i tights och tröjor funkar ju bra. De var lätt vadderade, som triathlonbyxor ungefär, och det trivs jag med. Gillar inte när det blir för mkt blöja. De passade bra och fungerade fint idag, jag trodde jag skulle ha riktigt ont i baken efteråt, men inte då! Kanske min rumpa är triahlonvan nu =)


Active Basic Short från Craft

Det var ett kul pass idag, vi hade två ledare, och körde lite spinning-battle med två lag i salen. Bra gemenskap och bra pepp, och musiken var helt ok den med (väldigt blandad). Vi låg i tempoställning väldigt mkt, blandat med en del stående, och körde mkt kadensövningar och intervaller. Riktigt roligt, och jag som trodde 3h skulle kännas långt. Tiden bara flög förbi! Fick dock en liten dipp efter ca 2h, men drack 1dl cola sista timmen så att jag fyllde på med lite energi iaf. Mkt vatten gick det åt också. Det blev totalt 2h 52 min spinning, puls (medel/max): 135/162bpm.

Så veckan som gått har varit en lite mellanvecka, har försökt att komma igång med träningen och kroppen börjar kännas bättre. Nästa vecka ska jag genomföra alla pass på schemat och få till kosten också, inte bara dricka vissa dagar såsom det blev nu.

>11-14 nov: Igång med träningen igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *