>Nej tack!

Ibland är jag inne i ett flow, och är knappt sugen på godis. Alls. Andra tider blir det som en drog, som man måste ha lite av varje dag, för att stilla den där obekväma känslan i kroppen. Och så är man fast, i något sorts sockerberoende. (Kan även triggas en viss vecka i månaden..hmm)

Jag gillar att slippa sug, och kunna välja själv vad jag vill äta och inte äta, inte äta något bara för att jag “måste” just då. Och jag ska gå ner en del i vikt (Drygt hälften av genomsnittet för hur mkt godis vi svenskar äter per år). Och då är det en väldigt bra idé att skippa godis och socker, för alla vet ju att för att gå ner i vikt ska man äta mindra än vad man gör av med. Och man kan äta rätt mkt mer mat och bli nöjd med det (för mindre antal kcal), om man skippar chokladen och godiset.

Så, imorgon lördag startar jag en liten utmaning. Nolltolerans socker 30. Den handlar om att skippa socker i 30 dagar. Med socker menar jag då godis, glass, kakor och bullar. Men då jag inte äter gluten (eller mjölk) är det mest godis som jag får avstå som jag inte redan avstår.

Nolltolerans betyder noll, nada. Inget godis och ingen choklad. Även om jag tränar mkt en dag och kan ha “råd” med extra kalorier, så ska jag välja annan energi. Men just sportdryck och energi som gels får jag äta under träning. Det är ju knappast nån risk att man sitter och tar en gel till fredagsmyset precis ;)

Så, där har vi den: utmaningen! Är det någon mer som hänger på? 30 dagar går fort, och sen är det jul och då får man bestämma då vad som gäller! Kanske är man otroligt godissugen, eller så är man (vad jag tror) nöjd med sitt beslut att skippa onödigt socker!

>Nolltolerans socker 30 – utmaningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *