>Simmat och spinnat

Vissa dagar är såna där total fokus dagar. Träningen går bra, fokus är på topp, man ser möjligheter istället för problem, hinder avklaras och man bara genomför och det med energi och glädje. Idag var en sådan dag. Idag har jag tränat, en del. Resten av dagen har jag åkt tunnelbana, typ. Tagit mig runt halva stan fram och tillbaka, men ändå hunnit med riktigt bra träning.

Dagen började med att jag kände mig nästan sjukt nördig då jag gick upp kl.06 för att sen åka till simträningen, som började 07.30. Vore kanske inte så konstigt, om det inte vore lördag! Tog bussen till hornstull och sen t-bana ut till Vårby Gård, där jag mötte upp med Helena vid t-banan. Hade följe till simhallen och där mötte Coach Mike upp och resten av simgänget. Vi var bara 8st så vi hade gott om plats i 25m bassängen.

Dessa lördagspass är hela simträningen i ett nötskal. Det är teknikträning, massor med bra övningar, bra med feedback och tips. Man blir sedd och får hjälp helt enkelt. Sen kompletteras teknikträningen även med filmning i vattnet, så att man ser svart på vitt att man inte kan simma, riktigt än ;)

Vi körde massor med teknik i början, 25:or med olika övningar och tips däremellan, och vad man skulle fokusera på och hur man kan förbättra tekniken. Simmade på och det kändes som att jag fick lite bättre hum om hur jag ska göra. Lite iaf.

Efter en del teknik körde vi sen även 400m på tid. Inte maxande, men hög och jämn fart, försöka få till alla 50:or på liknande tid. Det var kul att köra ihop, och visst kör man på bättre när någon står och tar tid, samt att man har nån att “tävla” mot brevid! Jag simmade de 400m på 7:32 och här är mina splits:
Utfall (tid/50a):
52:55
56.51
57.26
57.01
56.69
56.98
57.11
57.86
Totalt: 07:32:01

Vi tog även puls före, direkt efter 400ingen, samt 1 min efter. De värdena fick jag som föjer (+/-6 i felmarginal): 66, 138, 90.

Sen blev vi filmade, körde truckerfart samt snabbare fart. Sist körde vi en hård 25a och tävlade mot varann. Då taggade alla till direkt! haha. Sen blev det lite avbad innan dusch. Totalt blev det 1h 21 min simning.

Vi gick sen igenom filmerna och kollade våra brister och fel som ska jobbas på till nästa gång. Mina områden är:
– hög armbåge i draget, ta bättre grepp
– inte wobbla för mkt med huvudet under andningen.

Såg sen bilderna som bevisade att självaste Michael Phelps var i just den simhallen för 2 veckor sen. Coolt! Allt han rör blir till guld? Nu kanske jag också blir snabb….are. ;)

Sådär, det var träning nr.1 avklarad och klockan var inte ens mycket! Åkte sen tillbaka hemåt samma väg som jag kommit, i sällskap med Helena. Väl hemma blev det en frukost på stående fot samt byte av träningsväska och tog med mig mina längdskidor och traskade iväg igen.

T-bana igen fast västerut. Åkte till Bromma och lämnade in längdskidorna på slip och valla. Det behövdes göras just idag, för snart kommer jag behöva ett par välpreppade skidor! =)

Var snabb och hoppade sen på t-banan igen fast åt andra hållet. Åkte hela vägen till gullmarsplan och sen vidare till Sickla. För nu var det mer träning på gång!

Kom tyvärr lite sent till träningen, men bättre sent än inte alls! Triathlonklubbens långa spinningpass går från 9-12 eller 12-14 på lördagar. Jag valde det senare så att jag skulle få till båda träningarna. Vissa kör båda spinningarna och får till ett riktigt långt träningspass! Nu skulle jag ju “bara” köra 2h. (och inte ens det för jag var 20 min sen!).

Det var ett riktigt grymt spinningpass! Bra musik men ett riktigt grymt upplägg. Det var mycket teknik på cykeln, bra position och rundtramp. Vi körde på och låg mkt i tempoposition som vanligt, blandat med stående med korrekt teknik och bra tryck på pedalerna. Mitt i kördes statiska benböj (ja, vi hade då hoppat av cyklarna) och det kändes i benen! I slutet körde vi ett massivt block med intervaller. Ett stort block med en del mindre block, bl.a:
– 10min backe med 10sek ryck varje minut, följt av:
– 10x(45sek intervaller med 15sek vila), och sist:
– 8x(30sek stående intervall med 30sek vila)

Körde på ordentligt och det var riktigt kul! Bra stämning och bra pepp! Jag svettades mängder och försökte dricka ordentligt. Jag kände mig pigg hela passet dock, klart det var jobbigt, men det var dels för att jag kunde köra på bra!

Det var min träningsdag alltså. Träning och träningsärenden i följd, och väldigt förskjuten dag. Var lite trött sen när jag åkte hem från gymmet. Inte van att gå upp riktigt så tidigt på helgen ;)

Imorgon blir det lite mer sovmorgon innan kortare långpass! Trevlig helg på er!

>21 nov: Träningsfokusdag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *