>Bra-att-veta

Ikväll har jag varit på cykelmekarkurs! Del 1 av 2, och basic kunskap om cykeln och hur man fixar med det mest akuta väl ute på vägarna på träning eller tävling.

Det var triathlonklubben som schysst hade fixat så vi kunde gå på kurs hos Ricard på Cycling (i Vasastan). Vi var 8 glada triathleter där, som lyssnade på en “cykelföreläsning” samt skruvade och mekade (pajade?) cyklarna som vissa tagit med sig. Min cykel fick stanna hemma, det är inte just _den_ som jag behöver meka med!

Riktigt intressant och bra saker att kunna. Som att byta både slang (till kanttråd, men det kan man ju redan förhoppningsvis!) och tubdäck, justera växlar och bromsar och första varför Campagnolo-hjulen tickar så högt när man frihjular. Bra info alltså!

Det var kul och intressant, men när klockan blev 22 var jag tvungen att dra hemåt. Hem för att packa min väska med skidkläderna och löparkläderna. Det är nämligen dags för säsongens första skidläger i helgen, tors – sön. Berättar mer om det imorgon! Nu måste det sovas lite!

>Cykelmekarkurs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *