>Aktiv dag!

Innan nästa längdskidspass på eftermiddagen, gav jag mig ut för en kort liten joggingrunda. Hade med mig vanliga löpardojjor, och en del kläder, men inte för mkt: underställströja, tunn jacka samt reflexväst, långkalsonger och tights. Hade väntat lite länge med löpturen, för jag slappade, så jag hade inte så mkt tid på mig, men 30 min skulle bli lagom, så jag skulle hinna tillbaka till längdskidspasset.

Så jag gav mig ut på vägen som slutar här vid Walles Fjällhotell där vi bor. Det var packad snö på vägen, så jag sprang lugnt och försiktigt för att känna hur halt det var. Joggade på i sakta mak och njöt av utsikten och naturen. Var fortfarande ljust ute, lite skymning.

Vägen gick rakt ner, vi var ju uppe på ett berg tydligen. =) Så hyfsat brant nerför och jag sprang på i små steg och hade hyfsat fäste. Efter 15min var jag nere vid en korsning och bestämde mig då för att vända. Då märkte jag verkligen vilken backe hotellet ligger på! Det var en otrolig backe, uppför hela tiden och det gick verkligen långsamt! Men jag fick upp pulsen lite till behagliga 140-150bpm, och joggade på. Skönt att komma ut och göra något som man iaf kan – springa!

Var sen tillbaka vid hotellet, och fick en löptur på 33 min. Så in och byta om lite till skidkläderna igen. Mer skidåkning stod på schemat!

Vi samlades vid kl.16 för att åka ner till skidspåren igen. Nu var det mörkt ute och vi höll till på elljusspåret som gick där förbi parkeringen. Det var mer träning med Mattias, och nu var det ännu mer teknikträning, fast lite andra “växlar”. Vi körde stakträning i mängder, vanlig stakning, stakning i backe med obligatoriska tävlingen uppför, stakövningar med bara armarna, stakning med frånskjut och sen saxning i brant backe. Vi körde runt där lite på elljusspåret och vissa backar var branta och lite obehagliga, då det inte var helt upplyst överallt. Läskigt!

Det var kul med all teknik, och det var nyttigt! Jag övade också massor på plogning och att åka på ospårad snö. Jag behöver verkligen öva upp balansen! Totalt körde vi 1h 45 min nu på eftermiddagen. Sen åkte vi tillbaka till hotellet för dusch och middag.

En toppendag i snön alltså!

>27 nov (forts): Löpning och mer skidåkning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *