>Varierad träning

Nu är jag på plats i Bruksvallarna för att träna lite skidåkning för första gången den här vintersäsongen! Jag har blivit medbjuden på träningsläger via en jobbgrej. En samarbetspartner till företaget där jag jobbar, anordnar privat skidläger med Mattias Svahn och hade en plats över, den fick jag! =) Är glad att man är känd på jobbet som träningsgalningen så att man blir tillfrågad när något sånt här dyker upp.

Vi är alltså 6st + Mattias som är här. Först var planerna Dalarna, men då det inte fanns någon snö i stora delar av landet, byttes destinationen till Bruksvallarna, endast 58 mil från Stockholm! Men här finns det snö, 7 mil preparerade spår och här håller alla “hårdingar” till. Och så vi då =) Här får vi till lite “mellanhöjdsträning” på drygt 800möh.

De andra har kört en massa vasalopp och åkt på skidturer och har mer erfarenhet av skidåkning än jag. Men det är även en till som är triathlet som jag, som kört Kalmar. Träningsgalningarna möts även via jobbet alltså! Skidtränaren Mattias har jag iaf träffat förut, både på Staffan Larssons skidläger, och på skidläger som jag åkt på med triathlonklubben.

Bruksvallarna, som är den sydligaste platsen för bra snö och spår just nu, drar till sig många skidåkare. Fullt med norrmän och italienare och polacker i spåren. Alla är superduktiga och jag är verkligen den minst rutinerade längdskidåkaren här! Men men, jag bjuder på lite skratt när jag ramlar i backar och åker som en kratta. Jag är ju i mest behov av teknikträning iaf.

Idag var vi ute på första passet i förmiddags. Tog bilarna ner till bruksvallens parkering där spåren passerade. Sen ut i spåren, på med skidorna och kör! Tror du kroppen kom ihåg all teknik från förra året? Njaaae. Det kändes väldigt ovant i början, men jag harvade på framåt och fick tips av Mattias. Vi körde på en bra bit bort, och det här är inte vasaloppsspåren, här var det väldigt kuperat. Många varningsskyltar för branta backar!

När vi kört en bit bort stannade vi sen vid ett flackare parti och körde en massa teknikövningar. Utan stavar, med bara en skida, balansövningar osv. Och sen fick jag öva på frånskjutet, och gliiiiida på skidan. Svårt det där, men det gäller att öva!

Sen tog vi samma väg tillbaka och fick upp farten i vissa backar, även om jag fick gå ner i den allra brantaste. Kändes iaf lite bättre i slutet av passet än i början. Men jag började bli trött sen i muskler jag inte visste jag hade.

Det var otroligt fint här dock. Snötäckta berg och kullar, och solsken! Har inte sett solen i sthlm på många dagar, och det var härligt att vara ute i snön!

Blev totalt 2h 9 min skidåkning och sen kom vi hem för god lunch. Nu lite vila innan vi sticker ut i elljusspåren i em.

>27 nov: Skidläger i Bruksvallarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *