>Lite, lite bättre balans

Även om det var många skidåkare här i Bruksvallarna igår, så var de ännu fler idag! Helg och allt, och Walles Fjällhotell invaderades under gårkvällen med massor av norrmän. Idag efter frukost och vallning så åkte vi ner igen till Bruksvallarnas parkering där spåren gick. Nu var det massor med liv och folk, och vi hamnade mitt i en liten sprinttävling som kördes där.

Vi började passet med att köra teknik och bli filmade när vi körde diagonalande, stakning och stakning med frånskjut. Åkte där i ett spår och föröskte hålla undan för alla tävlingsåkare. Men sen körde vi bortåt på spåren mot Ramberget till. Vi var nu på andra spår än igår, och i början tyckte vi att det här var ju flackt och snällt. Men icke, sen kom rejäla backar, upp och ner och det blev övande på saxning, plogning nerför samt smaka snö. Men det var bra övning iaf, man måste ju våga åka det som man inte egentligen klarar. Hur ska man annars lära sig?

Så när vi åkt bort en sväng på det där spåret stannade vi sen vid ett flackare parti för att köra mer teknikträning. Vi åkte fram och tillbaka, diagonalade bort i spåret och stakade tillbaka utanför spåret, och Mattias åkte bredvid och gav tips.

När vi kört där fram och tillbaka en massa gånger var det sen dags att ta alla backarna igen, fast tillbaka då. Körde på och saxandet gick ok, och jag bestämde mig också för att jag skulle kunna ploga ner för de flesta backarna också, det bara tog ett litet tag att ta mod till sig. Och sen åkte jag ner och hade ändå lite, lite bättre balans och kontroll över plockepinn-skidorna.

Tillbaka på stadion körde vi sen lite tekniklekar och tävlingar. Stafett i att köra runt, runt i en stor ring och jaga varandra, teknik-stafetter, samt slalom. Lite kul! Och väldigt bra för att jobba upp balansen!

Totalt blev det ca 2h träning nu på förmiddagen. Nu blir det lunch innan filmvisning av det vi filmade imorse, samt sen mer träning!

>28 nov: Längdskidåkning i Bruksvallarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *