>Ännu bättre balans

Efter lunch, filmvisning och lite vilande vid mitt på dagen, var det sedan dags för pass nr 2 i eftermiddag. Vi åkte alla (5st längdskidåkare + mattias) till stadion där spåren börjar. Nu var det skymning och snart mörkt, men vi skulle köra i elljusspåren, och jag hade även tagit på min pannlampa för att se där lamporna saknades. Perfekt!

Passet nu skulle vara privat träning, 25 min var, och vi hade fått varsin tid som det började. Jag hade 50 min innan min tid, så jag började köra i elljusspåret själv och öva. Körde en bit iväg, först upp för en slakmotor backe som blev brantare, sen svängde den neråt en lång sväng innan man kom tillbaka via en omväg runt till samma backe som man kunde åka ner tillbaka på igen. Jag valde denna slinga då resten av elljusspåret var ännu mer kuperat.

Så jag övade på frånskjut och diagonalning uppför, och lite saxning, och sen plogade jag utanför spåret hela vägen nerför. Och jag körde där flera rundor, och varje gång så kändes det bättre och bättre på skidorna, och jag kunde till slut ploga ner och vara bekväm på skidorna!

Sen var det min tur för skid-PT och jag fick öva diagonalning med Mattias. Vi körde hela den långa backen upp och jag skulle öva på frånskjut och glid, och våga stå på ena skidan och ha balans. Fick en massa bra tips och det var nästan i den brantaste delen av backen det gick bäst, då jag “sprang” på skidan fick jag bäst fäste. Nu var det bara att öva in att våga glida i den branta delen med! Samt att få samma bra “kick!” på flackare partier.

25 min gick snabbt och sen körde jag nere vid stadion istället. Där var det flackare och jag åkte fram och tillbaka och övade och övade. Det blev diagonalande, sen lite övande på skejtning vid sidan av spåret, sen åka i spåret, ur spåret och in igen, samt en hel del balansövningar, som att glida på en skida lite längre. Åkte där väldigt länge men det var riktigt kul! För jag kände att jag blev bättre! Jag som inte har så många dagar/timmars erfarenhet på snö, förbättras ju för varje ny timme jag tränar skidåkning. Riktigt roligt, att känna att jag vågade mer, och kunde åka mer obehindrat. Kul! Blev totalt 1h 45 min teknikträning!

Imorgon är sista dagen och sista passet på fm. Då blir det mer teknikövningar, det är ju det man behöver öva på och får passa på nu när man har tillgång till coach och allt. Långpass i spåren får bli en annan gång!

(Har tyvärr inga batterier i kameran, så inga roliga bilder. Men det är lika fint som första dagen! )

>28 nov: Mer längdskidåkning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *