>Bästa passet!

Ikväll hade jag bestämt löpardejt med Karin, snabba-Karin! Vi hade inte setts på ett bra tag och hade mkt att prata om, och det passade bra med en lugnare löptur i snacketempo, särskilt eftersom jag var lite mör i kroppen. Det var mest höfterna/ljumskarna som var gnälliga, men shit vad de kändes! Jag trodde knappt det skulle gå att springa.

Karin sprang hem till mig, en bra uppvärmning för henne så hon inte skulle vara så pigg i benen, sen hade hon ju sprungit långpass igår med, perfekt! Vi gick sen ner till karlbergskanalen för att sätta igång. Bestämde oss för den korta versionen av kungsholmen runt, en runda som vi ofta sprang för nåt år sen, då Karin var min hare och jag jagade på i min snabbdistans.

Nu började vi springa superlugnt västerut mot stadshagen till. Jag joggade på med små, små steg och kände efter hur ljumskarna kändes. Vi joggade på och snackade en massa. Allt eftersom så kändes kroppen bättre och bättre, när den blev uppvärmd. Vi sprang på och pratade om allt möjligt, och bara njöt av löpturen. Kollade inte alls på klockan utan körde bara på, känslan fick bestämma.

Vi tog en extra sväng borta vid Kristineberg innan vi tog backen upp bort mot rålis. Nu kändes det väldigt bra att springa, så jag ökade omedvetet farten. Karin sprang med och höll den fart som jag valt. Det blev mer och mer att Karin pratade och berättade och jag lyssnade, och hmm:ade. Hade ändå helt ok andning och puls, men inte så jag ville prata allt för mkt. Blev mer “Karin – berätta nåt mer kul!” och Karin pratade på!

Vi passerade rålis, och mina vanliga löparkvarter, längs med norrmälarstrand och förbi stadshuset. Nu sprang jag på med bra fart och det kändes så otroligt bra! Riktigt skön känsla i kroppen, pigg och lätt och jag bara njöt!

Ökade sen sista biten innan st.eriksbron och gick “i mål” där vi brukade. Så kul pass!! Riktigt rolig löpning och bra sällskap! Ett toppenpass =) Det blev verkligen ett progressivt pass, automatiskt, då vi ökade lite hela tiden. Väldigt lugnt i början och sen en helt ok fart i slutet. Nu vill jag bara springa mer!

Löpning
Totalt: 8.3 km
Tid: 47:20 min
Tempo: 5:43
Puls (medel/max): 150/180 bpm
Pace:
1.07:03
2.06:08
3.05:58
4.06:05
5.05:32
6.05:21
7.05:19
8.04:59
04:27 sista 300m.

>30 nov: Härlig löpning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *