>Varierat

Idag har det varit en bra träningsdag. Fått till en bra blandning och lite nytt.

Simning
Dagen började på e-badet imorse, var lite småsen med hoppade snabbt i poolen när jag väl var där. Delade bana med 3 andra, och fick för en gångs skull köra först i täten. Händer inte ofta!

Jag kortade ner insimmet för att hinna starta med de andra. Sen körde jag hela passet med mina “handleds”-mojänger, som hjälper mig att hitta rätt grepp i vattnet. Det var truckerpass idag, uthållighetspass, så det var bara att köra på, och räkna längder!

Vi körde följande:
Insim 100.

10×50 (1a 25: inte andas första 15. 2a 25: catch up)
200 negativ simning. Håll taglängd på sista biten.
8×50 (som första 10)
300 (som 200)
6×50 (som tidigare 50:or)
400 (som 300)
4×50 (som tidigare 50or)
500 (som 400)

200 bad
Summa: 3100m, 1h 11 min.

Sen följde en lång dag på jobbet, var därifrån strax innan kl.19, och satte då av mot SATS Hötorget för lite mer träning. Jag har fått nytt schema av coach P, och där följer även en ny variant på mitt funktionell styrka-program. Allt för att chocka kroppen lite, så den inte vänjer sig helt vid övningarna. Men lite rodd skulle också hinnas med, intervaller såklart!

Rodd
Så startade med rodden. Var följande på schemat: Rodd 4x1000m (3) med 250m vila (1). Så började med 1250m uppvärmning och startade sen intervallerna. Körde på, men kände att det tog mkt i benen direkt, de kanske inte är helt återhämtade sen skidhelgen. Men jag drog på och tänkte på bra teknik och att trycka till med benen. Blev 4 intervaller, med dessa snitttider (ca): 2:10, 2:10, 2:15 och 2:10. Totalt blev det 29 min rodd, 6km.

Funktionell styrka
Sen gick jag bort till PT-hörnan som var helt tom, och satte igång med mitt funktionell styrka-program. Det var intensiva övningar blandat med balans. Svetten rann och jag körde bara på. Detta var vad jag körde:

20 x burpee
2×1 min balansplatta
20 x boxjump
20 x wallball
1 min pilatesboll
1 min utfall
1 min rodd max, 251 m
Situps 3×20 samt lite stretch (rehab)

Burpee var nåt helt nytt för mig, man hoppar upp och hoppar sen bak med benen till att göra armhävning, och sen upp igen. 20st var tufft, men jag klarade det! Det roliga var att det strax efter kom en tjej som nog bestämt sig för att visa mig hur man gör, för hon körde exakt samma övning =)

För er som vill se vad är en burpee är: (jag gjorde dock utan ringarna på slutet!)

Men det är ju bara att köra på, snart blir jag starkare och kan köra alla med bra teknik och ork! Nu fick det bli armhävningar på knä. Passet var iaf riktigt roligt! Nöjd med träningsdagen och ser framåt mot nya bra träningsdagar!

>1 dec: Simning, rodd och funktionell styrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *