>Tacksamhet

När jag pratade en massa med Sara igår, nämde hon att hon tyckte det var kul att jag lät så tacksam för det mesta just nu. Jag är glad för träningen som går bra, motivationen som är hög, glad för jobbet och glad för mina träningsfredagar osv.

Och när jag letade igenom gamla skivor här hemma, råkade jag hitta denna med Counting Crows – Big Yellow Taxi. Den drar fram en massa minnen (lyssnade mkt på denna låten då jag kom hem från Australien efter 1,5 år och efter att ha lämnat vänner och en ev framtid där) men passar även bra ihop med min inställning och mentalitet som jag försöker tänka på nu.

Don’t it always seem to go,
That you don’t know what you got till it’s gone

Är väl egentligen bra att alltid tänka på vad man har och kan uppskatta, men på nåt dumt vis så glömmer man ibland bort det och blir bara påmind om denna mentalitet när något händer, nån nära går bort eller att man blir raskt påmind om att man kan mista dem.

Som när min bästa vän i USA nästan rök med i cykelolyckan som dödade hans cykelkamrat och skadade honom. Eller som när en väldigt trevlig triathlonklubbkompis här hemma plötsligt gick bort, alldeles för tidigt.

Men att uppskatta livet och vara tacksam för det man har/är, är så mycket roligare än att tänka på vad som är fel eller vad man inte har och vill ha.

Under spinningen idag tänkte jag mkt på det, på att uppskatta vad man har just här och nu. Just här och nu gäller ju även träningen. Tänkte att shit vad jag är tacksam för den kondition jag har just nu, den ork och vältränade kropp som jag drar runt med på all möjliga träningar och tävlingar. Skadefri och frisk. Stark och uthållig. Jag är tacksam för det.

Jag vet att detta låter otrolig klyshigt, men det är ju något som är vettigt, tycker jag iaf. Allt handlar om inställning, och det mentala är så otroligt viktigt när det gäller träning/tävling och att satsa på vad man brinner för. Det gäller att hitta fokus, och glädje i det man gör. Resten kommer att ordna sig.

>Mental inställning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *