>Fokus!

Idag har jag intervallat! Måndag, ny vecka, och nytt roligt schema att följa! Och eftersom jag ska bort nästa helg, så fick jag pussla lite med att få in alla pass. Idag hade jag tid att träna både morgon och kväll, så varför inte passa på?

Igårkväll såg jag dessutom att det var Tessan som hade spinningpass på Hötorget imorse, så då bokade jag snabbt in det. Gick upp tidigt och tog mig iväg till SATS Hötorget, men lyckades ändå ramla in i salen precis innan passet började. Fick en plats längst fram på kanten, brevid Jane som också var där för att köra järnet. Jag hade planerat in att köra lite eget program, hade nämligen spinningintervaller på schemat, nämligen: Spinningcykel/Trainer 4 x 4 min (4) 3 min vila.

Så jag hängde med i uppvärmningen, och körde på för att sen när passet väl satte igång, köra mina egna intervaller. Satt ner och höll bra tryck och hög kadens och körde på, pulsen kom igång och det kändes att det var intervall! Under de 3 min vila tog jag det väldigt lugnt sen.

Ibland sammanföll mina intervaller med bra drag i klassen, det var riktigt kul! Passet var bra och riktigt bra musik! När jag sen kört mina fyra intervaller, fortsatte jag med att köra med klassen sista 7-8min då det var backe hela vägen. Blev en riktigt bra start på dagen, och kändes helt ok att köra på, hade energi! Svettades dock grymt mkt, och kroppen var riktigt på g!

Gick sen ut i gymet och passade på att köra ett varv på mitt Funktionell Styrka-program. Var rätt tomt i PT-hörnan så jag satte igång med mitt “höja pulsen, chocka kroppen samt balans“-program, körde: burpees, balansplatta, boxjumps, wallball, pilatesboll och utfallsgång. Avslutade sen med 1 min max på rodden, och idag kom jag längre: 259m mot 251m förra veckan. Det går framåt!

Det var morgonträningen det. Totalt blev det 55 min spinning och 25 min funktionell styrka och jag var klar innan kl.08! Hann till jobbet nästan först av alla (i vårt team, intern tävling där, men jag kontrar med att jag tränat 1,5h innan ;) ). Sen efter jobbdagen åkte jag hem och laddade om.

Ikväll fortsatte jag alltså med intervallträningen, tema: intervallmåndag ju! Så jag laddade med lite musik och bytte snabbt om till mina löparkläder, nästan samma outfit som igår, fast lite annan färg på jacka och tröja. Samt en reflexväst för att synas i mörkret. Mössorna låg alla i tvätten så fick ta en keps, frös först mkt om öronen, men under intervallerna var jag lagom varm, glad att jag inte tagit på mer!

Så jag stack ut med Ipoden som sällskap, och mörkret och regnet. Skulle få jogga i vilken fart jag ville vanliga rundan bort till rålis, för att där i rålis köra intervaller. På schemat stod: Löpning 4 x 4 min (4) 3 min vila.

Jag hade snabbskorna på, de magiska Asics Noosa Tri. Och de var helt underbara. Jag var pigg i kroppen, hade bra skor och behövde verkligen springa. Jag var verkligen beroende av lite löpning och behövde “drogen” för att släppa loss alla andra tankar som snurrade. Så jag sprang på, och uppvärmningsjoggen gick rätt snabbt ändå. Jag bara sprang på för att få mer bra löparkänsla, bränna på mer för att sluta tänka och bara springa. Och jag bara flög fram, iaf kändes det så, inte jobbigt alls utan bara så jäkla härligt!

Efter knappt 20 min var jag i rålis och tog en liten paus för att ställa om klockan och ladda för mina 4-minutare. Satte sen av på km-spåret runt rålis. Sprang bara på känsla, försökte hålla en jämn och hyfsat hög-intensitet-fart, men det skulle fortfarande vara nivå 4, inte maxande alltså.

Sprang på och klockade nästan prick 4min, och vilade sen i 3 min, då jag gick runt lite. Intervallerna kändes bra, men efter några st kändes det lite i vaderna när jag sprang, så jag tog det lite lugnt i början av varje. På sista intervallen kom jag precis i minibacken innan den var slut, så där satte jag av i en spurt i bra fart! Det var riktigt kul i rålis ikväll, och det kändes så jäkla bra att vara där, helt ensam i mörkret, men genomförde ett kvalitetspass med glädje och fokus!

Efter mina 4 intervaller, varvade jag ner lite och joggade sen hem i lugn fart. Riktigt nöjd med dagens träning, benen fick jobba!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 3.8 km: tempo: 5:23
– Löpning 4min (nivå 4), 3 min vila
Utfall, pace:
1.04:49
2.04:55
3.04:56
4.04:42
Nedjogg ca 1.3km, tempo: 6:21
Tid: 55min, 8.9km
Puls under intervallerna (medel/max): 140/169 bpm

>7 dec: Intervallmåndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *