>Personlig simträning

Imorse vaknade jag lite senare än vanligt, hade bestämt simträff med coach Pasi som var i stan i helgen. Han hämtade upp mig och vi tog bilen till e-badet, vilket var en ren chansning, riktigt svårt att hitta dit med bil. Villade runt en del på söder, tills vi till slut parkerade och promenerade ner till badet. Kom iaf dit lagom i tid till att det skulle vara lugnt i simbanorna (strax efter kl.08)

Det var teknikpass på gång, och Pasi skulle kolla in min simning. Vi körde tillsammans i en bana. Blev följande pass:

Insim 200m

Teknik 25:or (ca 12 st)
Bl.a: Flytövning sidan, + med simtag oftare
Knytnäve, hela. Halva, samt vanligt på slutet.

Serie:
4×50 fart 1-4 prog
8×25 fart 1-4 prog
3×50 fart 1-3 prog
6×25 fart 1-3 prog
3×50 fart 1-2 (blev en extra 50a)
4×25 fart 1-2
1×50 max
2×25 fart 1-2
Starttid 1:05 på 50:orna, samt 35sek på 25-orna.

2×25 fjäril som avbad
Totalt: ca 1700m, 60 min.

Det blev en riktigt bra genomgång och jag fick bra feedback på tekniken. En massa bra övningar i början för att få in teknik och känsla i vattnet. Sen under serien körde jag med ått-grejerna. Men jag var riktigt trött i kroppen idag, antar att det var från både simningen men mest massagen igår. Fick en rejäl genomgång av axlar/armar då och kändes svullet och ömt idag när jag vaknade. Jag var trött i armarna och hade ingen power, kunde inte öka såsom jag ville under de progressiva serierna.

Men jag kämpade igenom passet, och det var riktigt kul att simma ändå. Tekniken känns som att den kommer att bli bra, gäller bara att öva på, och att jobba på att simma kort och hårt med bra teknik, och mkt vila emellan varje set, så att man kan bibehålla tekniken hela passet.
Det var kul att träffa Pasi och få pepp, tips och snacka träning och allt. Vi hörs ju ofta, men ses inte lika ofta IRL. Nu vet han iaf hur jag simmar, och vi förstår varann när vi snackar simteknik framöver.

Det var all träning för idag, det är verkligen lugna dagar här nu. Sitter nu på tåget söderut, ska ner till skåne och hälsa på lite vänner. Något träningspass ska jag nog också kunna få in, det är planerat iaf!

>11 dec: Simning med coachen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *