>Lugn (tränings)helg

I helgen har jag varit nere i skåne, mina gamla hoods! Jag kunde inte vara övertydlig med var jag skulle då jag var bjuden på en överraskningsfest i lördags för en av mina bästa vänner. Hon visste inte om några festplaner alls (hennes man som ordnat allt), så när jag åkte ner i fredags stannade jag i Helsingborg för att passa på att hälsa på en annan bra vän mellan fre-lör. Så det har blivit en social helg, men lite träning fick jag till ändå. Blev inte riktigt som planerat, men iaf litegrann.

Igår lördag passade det sig så bra att min kompis skulle på ett ärende mitt på dan, så då passade jag på att sticka ut på mitt löppass. Det var ju perfekt. Annars att komma och hälsa på nån och dra ut själv på ett 2h pass, kanske inte är det mest trevliga?

Men nu löste det ju sig bra. På förmiddagen gick jag och U en skön promenad och pratade en massa. Vi passade då på att gå bort mot Olympiaområdet (ett riktigt fint sportområde, inte bara stadion, men massor av fotbollsplaner, badmintonhall, inomhusloparbana m.m) för att kolla ut en bra slinga där jag kunde springa senare. Jag har ju varit i Hbg innan (uppväxt mellan Hbg/La) men hittar inte superbra och jag hade ingen lust att springa helt vilse när jag nu skulle springa där. Så vi hittade elljusspåren och gick där lite innan vi sen promenerade tillbaka.

Sen på em, stack jag då ut för min löprunda. Det planerade passet var Löpning 1.50 (nivå 2). Det var väldigt kallt ute och vinden kylde mitt ansikte, men annars kändes det ok, så fort jag började springa och få upp värmen.

Jag sprang bort från U till Olympiaområdet igen, och hittade där 1km-slingan. Det var en skogslinga och väldigt fint. Men kort, som sagt. Så det skulle bli en del varv där. Men jag hade ju min ipod som sällskap och sprang och funderade och hade det rätt trevligt där i skogen ändå. Löpningen kändes helt ok, jag var lätt i kroppen och bara sprang på, men i lugn fart då jag skulle springa ett tag.

Jag hade tänkt mig ca 16varv innan jag skulle återvända och springa hemåt. Men tyvärr ville inte kroppen det. Efter bara 9 varv så började magen strula. Jag fick magont och kunde inte alls springa mer. Riktigt trist, när man mår bra annars i kroppen. Så jag fick helt enkelt promenera hemåt i kylan och frös som sjutton. Men kom hem och fick nöja mig med knappa timmens löpning och en varm dusch istället. Man får helt enkelt köra efter dagsform, och idag blev det inte bättre än såhär. Får helt enkelt hoppas på ett bättre långpass till nästa vecka.

Löpning
Totalt: 9.8 km
Tid: 56:43 min
Tempo: 5:49
Puls (medel/max): 143/158 bpm

Var sen hemma hos U och förberedde mig för festen. Åkte sen till Landskrona och var med på en väldigt rolig 30-års-överraskningsfest! Riktigt kul och med bra och nära vänner. Höll igång sent men jag höll mig dock till alkoholfritt och höll fortfarande rätt stenhårt på min “ingen socker”-utmaning. Men vem bryr sig om spriten, man har så kul man gör sig!

Idag har det blivit en vilodag. Slappat och umgåtts med C och hennes familj, där barnen har lussat idag. Mysigt. En slapp lugn dag och nu sitter jag på tåget hemåt igen. En vilodag blev avslutningen på en lugnare period dessa dagarna, men imorgon är det måndag och ny vecka och jag är laddad att fortsätta med grym träning!

>13 dec: Löpning och livet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *