>Bra start

Idag gjorde jag en favorit i repris från förra veckan. Passade på att gå på ett grymt spinningpass tidigt på morgonen! Sen att jag bara hann sova 5 timmar var ju en annan sak, men upp och dit kom jag!

Tog mig till Tessans pass på SATS Hötorget kl.06.30 imorse. Riktigt bra pass med grym musik och väldigt genomtänkt och bra upplägg. Jag skulle dock köra mina cykelintervaller så jag fick gå från programmet lite där i mitten. På schemat var det nämligen: Spinningcykel/Trainer 4 x 4 min (nivå 5) 3 min vila.

Så jag var med och körde först uppvärmningen, trampade på med bra kadens för att väcka kroppen och få upp värmen. Kroppen svarade bra och var redo. Sen var det bara att köra!

Jag hade ju en nivå till på intervallerna idag jämför med förra veckan, nivå 5 alltså. Jag körde intervallerna med hög kadens och försökte lägga bra bra med motstånd men vet inte riktigt om jag fegade lite. 4 min är lång intervall, men svårt att hitta bra motstånd hela vägen. Försökte iaf öka på sista minuten på varje om jag kände att jag hade kraften. Fick iaf upp pulsen en del och fick jobbat på flåset.

Sen när jag kört mina 4 intervaller och cyklat väldigt lugnt emellan varje, fortsatte jag och joinade passet igen, med nu slutspurten med 11 min backe. Riktigt bra drag, bra musik och bra stämning gjorde att passet blev en superstart på morgonen. Puls under spinningen: 146/172bpm.

Sen fortsatte jag ute i gymmet en stund med mitt funktionella styrkeprogram. Kände mig dock lite trött efter intervallerna så burpeesarna blev kanske inte supersnygga. Men jag gjorde alla 20 iaf! Körde programmet med burpees, balansplatta, boxjumps, wallball, utfallsgång och sist rodd max i 1 min. Kom 260m idag, 1m längre än sist, alltid nåt! Avslutade sen med lite stretchövningar för axlarna, för att få upp rörligheten.

Det var träningen för dagen: spinning 55 min + styrka 25 min. Ikväll blev det vilokväll och imorgonbitti är det poolen som gäller! Nu är veckan igång!

>14 dec: Spinningintervaller och funktionell styrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *