>Kul träningsdag

Idag fortsatte veckan med en “default”-tisdag. Med avseende på träningen då. Körde samma stuk som förra veckan. Började med simning på morgonen som vanligt, coach Mickes träning. Men OMG vad trött jag var imorse, helt sjukt. Ville inte vakna och ville ha ledigt för att sova nu, men icke. Jag fick gott kravla mig ur sängen och messade H för att se så att hon också var vaken och på gång.

När jag mötte F på t-banan kände jag mig “hemma”, nu var det simtisdagsmorgon. Vi vandrade trött i snön fram till badet och skyndade sen in för att hinna i poolen snabbt. Det var ju distanstisdag idag igen på schemat. Hoppade i en bana med H och A, och vi simmade ihop och hjälptes åt att räkna. Jag var rätt trött mentalt idag, för jag var superkass på att räkna längder! Men själva simmandet gick rätt bra =)

Här var passet vi körde:

Insim 100.

KASKADEN
400 fr CUB
300 CUB + 100 sim
2×200 [1 CUB – 1 sim]
100 CUB + 300 sim

4×100 [prog 1-4]
8×50 [2ez, 6 hög fart kort vila]
16×25 [halva max start 40]
2×150 [2/3/5-takt per 50] + 100 bad

Summa: 3300, 1h 21 min.

CUB= Catch Up med Benspark med litet utslag som inte behöver vara hård men den ska gå hela tiden. (Försök till förklaring: Catch up betyder att man väntar och glider mer i varje tag, väntar med armen kvar framme till nästa arm kommer och “möter upp” handen framför dig i taget)

Simningen kändes väl rätt ok idag, jag körde på truckande, betade av 400-ing efter 400-ing. Det var mkt att tänka på med CUB, både hålla koll på armar, kicka med benen, andas lite då och då och även räkna längderna då jag simmade först i banan idag. Men jag fixade hela passet iaf! Körde på hårt på slutet med A på 25:orna, då vi körde bredvid varann! Kul!

Sen efter en dag på jobbet åkte jag till SATS Hötorget för mer träning, nämligen roddintervaller och funktionell styrka. Roddintervallerna var idag följande: Roddmaskin 4 x 4 min (nivå 5) 3 min vila. Följde alltså spinningintervallerna igår med att också dessa gå på en hårdare intensitet, maxande på nivå 5!

Jag värmde upp först i 4 min lugnt, snitt: 2.19 (/500m). Sen satte jag igång, och jag var helt bestämd på att det skulle vara tufft, det skulle vara jobbigt men jag skulle känna mig stark och snabb! Tryckte på ordentligt på intervallerna och fick upp pulsen rejält, upp mot 170 slag. Vilade sen i 3 min mellan varje och peppade mig inför nästa. Intervallerna gick snabbt förbi och på sista försökte jag trycka ner under 2:00 i snitt, men tappade fokus en del och var lite trött i benen. Nöjd med min insats iaf!

Snittet blev:
1.2:00.9
2.2:00.9
3.2:01.2
4.2:01.3
(tid/500m).
Puls under intervallerna: ca 160-177bpm.

Körde verkligen på ett upplevt maxande. Fick ta det lite lugnt sen och promenera runt, då benen darrade som asplöv innan jag skulle sätta igång med mina burpees i funktionell styrka programmet.

Men körde sen mitt program. Burpeesarna blev varken snygga eller helt fulländade, men jag genomförde mina 20st. Fortsatte sen med det vanliga programmet. Kroppen var verkligen vaken efter intervallerna och jag fick upp puls och känsla när jag körde mina lite intensitethöjande övningar. Avslutade sen med 1 min max på rodden, där jag idag kom: 264m, 4m längre än igår! Kändes grymt!

Avslutade sen styrkan med stretchövning för axlarna varierat med stretch för bröstmusklerna. Lite rumpstretch och sen var jag klar. Kändes riktigt bra på gymet idag, är kul med rodd och funkt. styrka!

Men för att få ut maximalt av träningen behöver jag också vila, alltså sova mer. Ska jobba på det! 5-6h/natt är verkligen inte optimalt för mig. Så, gonatt!

>15 dec: Simning, roddintervaller och funktionell styrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *